Uusimaa palasi Kultainen kompassi -cupin finaalin voittajaksi

Uusimaa on voittanut Kultainen kompassi -cupin finaalin nyt kolme kertaa – vuosina 2010, 2011 ja 2013. Viime vuonna Uusimaa taipui Hämeen joukkueelle ja oli toinen. FSO/NÅID paransi yhden sijan viimevuotisesta ollen nyt hopealla. Viime vuoden voittaja Häme oli eilisessä kisassa pronssilla.

Tuusulan Voima-Veikkojen järjestämä finaalikipailu keräsi 23 joukkuetta, mikä on 5 joukkuetta enemmän kuin vuosi sitten. Yhteislähtökilpailuna juostava finaali on aina sähäkkä, vaativa ja fyysisesti rankka. Kilpailu käytiin ravihevosten ihmettelevien katseiden alla hyvässä syyssäässä. Yksityinen ravirata kilpailukeskuksena ja viereinen vaihteleva metsämaasto kulku-urineen tarjosivat hyvät puitteet kilpailulle.

13–14-vuotiaiden kahdeksanhenkiset aluejoukkueet oli valittu kesän aikana juostujen alueellisten osakilpailujen perusteella. Yhdessä joukkueessa on 4 tyttöä ja 4 poikaa, joista jokainen juoksee eri radan. Yhteistuloksiin lasketaan joukkueen kolmen parhaan tytön ja kolmen parhaan pojan tuoma pistemäärä.

Tulokset

Uutisen päivitys 17.9.: Kisajärjestäjien julkaisemia kuvia.

Valitettavaa oli, että muutamat kilpailijat eivät noudattaneet lajisääntöjä, vaan juoksivat tonttimaan karttamerkillä kuvatulla alueella. Kanssakilpailijat harkitsivat rikkomusilmoituksen tekemistä, mutta luopuivat siitä. Toivomme joukkueenjohtajien ja huoltajien kertaavan nuorille lajisääntömme ja erityisesti karttamerkkien merkitykset. Tonttimaata tai pistepeltoa ei määritellä erillisellä ohjeella kielletyksi alueeksi, vaan karttamerkki kertoo alueen olevan aina kielletty. Nämä alueet tulee kiertää harjoituksissa, kuntorasteilla ja kilpailuissa – aina.

Vain lajisääntöjä noudattamalla takaamme mahdollisuuden järjestää suunnistuskilpailuja tulevaisuudessa.

TVV tarjosi finaaliviikonloppuna ohjelmaa myös lauantaina, jolloin järjestettiin TuplaSprintti ja maajoukkuevalmentaja Harri Kosken sprinttisuunnistusluento.

Vuoden 2014 Kultainen kompassi -cupin finaaliviikonlopun järjestelyistä vastaa Kangasala SK. Finaaliviikonloppuna tullaan 13–14-vuotiaille järjestämään mielenkiintoinen ja kehittävä suunnistusleiri finaalin lisäksi. 13.–14.9.2014 kannattaa jo nyt laittaa alueiden ja seurojen nuorisokalenteriin. Tulevasta leiristä kannattaa tiedottaa hyvissä ajoin sekä oman seuran nuorille että heidän perheilleen. Leiristä tiedotetaan lisää kuluvan syksyn aikana.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail