Ketkä ansaitsevat tulla palkituiksi?

Suunnistusliiton strategiaan vuosille 2011 – 15 on kirjattu, että Suomi on tänä vuonna ja jatkossa maailman paras suunnistusmaa. Ainakin mitalien kokonaismäärä aikuisten MM-kilpailuissa riittää tavoitteen täyttämiseen. Neljän lajin yhteinen mitalimäärä tältä vuodelta on laskelmieni mukaan 25, mistä seitsemän on maailmanmestaruuksia, yhdeksän hopeaa ja yhdeksän pronssia. Suomi voittaa tämän kisan tasaisella suorituksella, sillä mitaleista viisi tuli suunnistuksesta, yhdeksän pyöräsuunnistuksesta, seitsemän hiihtosuunnistuksesta ja neljä tarkkuussuunnistuksesta. Kaikissa lajeissa Suomi ei ole mitaleilla mitaten kärjessä, vaikka hyvin menikin. Mikään muu maa ei silti pystynyt nappaamaan tänä vuonna MM-mitaleja yhtä laajalla rintamalla kuin Suomi.

Tänä vuonna marraskuun Rastitreffeillä Silja Serenadella nähdään todella monta menestynyttä urheilijaa. Vuoden parhaan -titteleiden lisäksi palkitaan kaikki MM-mitalistit sekä iso joukko menestyneitä nuoria urheilijoita. Palkittavien listalla tulevat olemaan myös parhaat valmentajat ja ohjaajat, vuoden seura, vuoden suunnistushenkilö, kartoittaja, ratamestari, suunnistustoimittaja ja myös vuoden pr-teko tai -tapahtuma.  Palkitsemisessa isossa roolissa on myös Suunnistussäätiö, jonka stipendejä jaetaan monelle urheilijalle ja lajiamme edistäneelle henkilölle. Yhtenä esimerkkinä Suunnistussäätiön viime vuoden stipendien merkityksestä haluan nostaa esiin sprintin MM-pronssimitalisti Venla Niemelle osoitetun MM-valmistautumiseen kohdennetun stipendin.

Vielä on mahdollista vaikuttaa Vuoden parhaiden valintaan esittämällä ehdokkaita eri palkitsemiskategorioihin. Kysely on auki 7.10. saakka ja sen jälkeen Suunnistusliiton hallitus käsittelee esitykset ja tekee päätöksiä palkittavista.

Maailman parhaan suunnistusmaan Rastitreffien ilmoittautuminen on myös käynnissä. Tule mukaan Silja Serenadelle 15.-17.11.2013 juhlimaan hienon suunnistuskauden päätöstä. Matkalle kannattaa lähteä isommallakin seuraporukalla. Tukholmassa pääsee myös suunnistamaan lauantaina perinteisen Rastitreffisprintin sataman lähellä.

Laivalla nähdään,

Heikki Liimatainen
Heikki Liimatainen Suunnistusliiton harrastepäällikkö
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail