Suomelle sprinttiviestin EM-kulta

Jussi Laurila ja Marika Hara päättivät pyöräsuunnistuksen EM-kisat Puolassa suomalaisvoittoon. Suomalaiskaksikko hallitsi päätöspäivän sprinttiviestiä ja otti voiton lähes kahden minuutin erolla ennen Venäjää. Sveitsi otti pronssia yhden naisen ja yhden miehen neliosuuksisena sekaviestinä ajetussa kisassa, joka oli ensimmäistä kertaa EM-kisojen ohjelmassa.

Marika Hara vaihtoi avausosuudelta toisena Puolan jälkeen. Puolan Anna Kaminskalla oli lopussa lyhyempi hajontalenkki ja hän pääsi sen turvin kärjessä vaihtoon.

– Tänään oli jees päivä. Huomasin jo ykkösrastilla, että muillakin painaa jaloissa. Minulla kävi hyvä säkä siinä, että eka hajontalenkki oli pidempi. Kun siinä näki muita maita, tiesi, etteivät ne todellisuudessa kaukana ole, Hara pohti kisan jälkeen.

Vastaavasti kolmannella osuudella Hara kuittasi eroa muihin matkaa tasanneen lyhyemmän hajontalenkkinsä turvin ja Laurila pääsi ankkuriosuudelle turvallisessa johdossa.

– Tein vielä toisen lenkin alussa virheen, mutta sen jälkeen piti rauhoittaa tilanne, että jaksaa keskittyä loppuun asti. Kisassa piti tehdä nopeita reitinvalintoja ja ajaa kovaa. Vaikka rata näytti helpolta, silti siinä pystyi tekemään virheitä, Hara painotti.

Helpoksi radan sai näyttämään se, että samalla maastoalueella oli EM-viikon aikana kilpailtu jo aiemmin.

– Rastipisteistä ehkä puolet oli tuttuja jo entuudestaan. Suunnistuksellisesti vaikein alue ei ollut ollenkaan käytössä, harmitteli Laurila.

Helpommalla radalla kovavauhtinen ajo korostui.

– Rata oli lähinnä nopeata ajoa. Pari oikoa oli ja niissä oli omat riskipaikkansa, jotka piti ottaa varmasti. Onneksi tänään oli paremmat jalat kuin pitkällä matkalla. Toki kaikki muutkin oli jo väsyneitä kisaviikon jälkeen, muistutti Laurila, jolle sprinttiviestin kulta oli EM-viikon aikana jo neljäs.

EM-pyöräsuunnistus Puola,
Sprinttiviestin tulokset
1) FIN 57.12 (Marika Hara, Jussi Laurila), 2) RUS 59.03 (Svetlana Poverina, Ruslan Gritsan), 3) SUI 59.11 (Ursina Jäggi, Christian Wuthrich), 4) POL 59.30, 5) CZE 1.00.27, 6) AUT 1.01.16.