NORT jatkaa maailmancup-kiertuetta

Lauantaina alkava suunnistuksen Nordic Tour haastaa suunnistajat tiukkaan kisaputkeen kolmessa maassa. Viidestä maailmancupin osakilpailuista koostuva kiertue alkaa viikonloppuna Norjasta ja päättyy tiistaina 4.6. suunnistettavan Ruotsin osakilpailun jälkeen Suomessa perjantaina ja lauantaina suunnistettavaan sprinttiin ja pitkän matkan takaa-ajoon.

Odotuksissa on menestystä, sillä kyseessä on ensimmäiset ja viimeiset kovatasoiset kansainväliset koitokset ennen heinäkuisia MM-kotikisoja.

NORT:lle lähtee kahdeksan miehen ja kahdeksan naisen joukkue. Mukana on niin kokeneita konkareita kuin maajoukkueen ensikertalaisia. Vielä tällä hetkellä kaikki näyttä hyvältä, vaikka takana on viime viikonloppuna pidetty kovatasoinen leiri.

– Kisoihin lähden odottavaisin mielin. NORT:lla näemme, miten lähellä kärkisijoituksia pääsemme kiilaamaa. Muutamia hyviä sijoituksia pitäisi irrota heti viikonloppuna, päävalmentaja Juha Taini ennakoi.

Miehistä Tuomo Mäkelä ei osallistu Suomen osakilpailuihin, sillä hänellä on liian vahvaa maastotuntemusta kilpailualueesta ja siten etu muihin kilpailijoihin nähden.

Suunnistuksen Nordic Tourin ohjelma:
(alkamisajat paikallista aikaa)
1.6. Oslo, Norja, sprintti klo 14
2.6. Oslo, Norja, keskimatka klo 13.30
4.6. Tukholma, Ruotsi, pudotussprintti klo 10 (karsinta), semifinaali klo 16, finaali klo 18
7.6. Turku, sprintti karsinta klo 10, finaali klo 15
8.6. Kaarina, keskimatka, takaa-ajo klo 13.20

Tiistain Tukholman osakilpailu sekä Suomen osakilpailut ovat nähtävillä Ylen kanavilla.

Lisätietoa Turun osakilpailuista

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail