Mäkelä miesten sprintin ykkönen

Jos oli naisten kisa yhden urheilijan näytöstä, käytiin miesten kisassa tiukka taistelu voitosta. Se kääntyi sekunnin erolla Tuomo Mäkelälle ennen Mårten Boströmiä. Mäkelän voittoaika 4,2 kilometrin radalla oli 16.02. Pronssille ylsi Antti Anttonen, joka jäi Mäkelälle 9 sekuntia.

Sprinttispesialistilla Tuomo Mäkelällä on ollut vaikea kevät, joten voittoa voidaan pitää positiivisena yllätyksenä. Alkuvuosi meni sairastellessa ja pohjetta parannellessa. Huhtikuun alussa kaikki näytti vielä huonolta.

– Espoon kisassa ei olisi ollut mitään mahdollisuutta voittoon, sanoi Mäkelä ja viittasi Huppuliigan ensimmäiseen osakilpailuun, Kivenlahdessa suunnistettuun sprinttiin, huhtikuun lopussa.

Sen jälkeen harjoittelu on sujunut, mutta kilpailuja on tullut vähän.

– Tänäänkin heti ensimmäisellä rastilla pummasin. En vain nähnyt rastia ison puun takana. Olin lähdössä normaalia hermostuneempi juuri sen takia, että en ole päässyt kilpailemaan. Olen kuitenkin itseluottamus-urheilija. Tarvitsen hyviä suorituksia alle, Mäkelä sanoi.

Ensimmäisen noin 10 sekunnin harhailun jälkeen suunnistus lähti sujumaan ja juoksu kulki.

– Rata oli aika selkeä. Jotain pieniä reitinvalintavirheitä saattoi tulla. Mutta jos voitin, niin hyvin juoksin, naurahti Mäkelä, jolle napsahti tilille uran toinen Suomen mestaruus. Ensimmäinen tuli vuosi sitten samalla matkalla.

Kisassa toiseksi jäänyt Mårten Boström oli tyytyväinen suunnistukseensa. Tossu sen ei liikkunut niin hyvin kuin hän olisi toivonut.

– Kyllä harmittaa, että sekunnin jäin. Tänään ei ehkä ollut keskittyminenkään ihan tapissa, sanoi Boström, joka päinvastoin kuin Mäkelä on viimeaikoina kilpaillut paljon.

Boström oli mielissään siitä, että vihdoin Suomessa on saatu sprinttikilpailu kaupungin keskustaan.

– Järjestät hoitivat homman hienosti ja tämä oli osoitus, että ison kaupungin keskustassakin voi kisata, Boström sanoi.

Mikkelin SM-sprintteihin osallistui noin 1400 suunnistajaa.

Kaikki tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail