Suunnistusliiton vuosi 2012 taloudellisesti odotusten mukainen

Suomen Suunnistusliiton liittovaltuusto vahvisti toimintakertomuksen ja hieman yiljäämäisen tilinpäätöksen kokouksessaan lauantaina 6.4. Helsingissä Valo-talolla.

Huippusuunnistuksellisesti vuosi 2012 oli menestys. Minna Kaupin onnistumiset MM-kilpailuissa, Staffan Tuniksen hiihtosuunnistussaavutukset, pyöräsuunnistajien huippuvuosi ja tarkkuussuunnistajien MM-mitalit tekivät vuodesta 2012 tuloksellisesti erittäin positiivisen.

Suunnistustapahtumien osallistumismäärissä saavutettiin mukavaa kasvua. Erityisesti kuntosuunnistusten osallistujamäärät nousivat reilusti vuonna 2012. Kuntosuunnistusten 358 000 suunnistussuoritusta tarkoittaa jopa 7 prosentin kasvua edellisestä vuodesta. Vaikka kotimaisen kilpailutoiminnan osallistujamäärät kokonaisuutena pienenivät, suunnistuksen suurtapahtumat keräsivät kiitettävän osanoton. Vantaalla järjestetty Valio-Jukola ylsi osallistujaennätykseen 16 866 suunnistajalla, nuorten Leimas-leirille Vuokattiin osallistui 1731 lasta ja nuorta, minkä lisäksi suunnistusviikot jatkoivat tasaista suosiotaan.

– Harrastesuunnistuksen jatkuva kasvu on erinomainen asia lajillemme. Haasteena on saada kuntosuunnistuksiin osallistuvat henkilöt mukaan seura- ja kilpailutoimintaan, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki toteaa.

Taloudellisesti vuosi oli odotusten mukainen. Vuosi päättyi 1622 euroa plussan puolelle. Suunnistusliitto sai liittovaltuustolta tunnustusta tarkasta taloudenpidosta.

– Liiton talous on tällä hetkellä vakiintuneessa tilassa ja liiton oma pääoma on hyvällä tasolla, Ilomäki mainitsee.

Kuluvan vuoden odotukset keskittyvät Vuokatissa heinäkuussa järjestettäviin MM-kotikilpailuihin ja niiden yhteydessä järjestettävään yleisösuunnistustapahtumaan. Lisäksi luvassa on ennätysmäärä televisionäkyvyyttä.

– Vuokatin MM-järjestelyt sujuvat erinomaisesti ja luvassa on maailman parhaat MM-kilpailut. Odotuksissa on menestystä sekä mahtavaa kisatunnelmaa. Suunnistuksen seuraajia ilahduttanee se, että luvassa on huippuvuosi myös suunnistuksen televisionäkyvyydessä, Ilomäki iloitsee.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail