Kauppi ja Anjala nopeimmat Huippuliigassa

MinnaHL2_webMinna Kauppi ja Topi Anjala olivat pääsarjojen nopeimmat Sauvon FinnSpringissä. Pitkän matkan kilpailu oli samalla Huippuliigan toinen osakilpailu. Sauvon kilpailuun oli laadittu vauhdikkaat radat ja kevätkostea maasto lisäsi ratojen fyysistä vaativuutta.

Naisten kilpailun ylivoimaiseen voittoon suunnisti Asikkalan Raikkaan Minna Kauppi, vaikka tekikin radan lopussa virheitä. Toiseksi suunnisti vahvaan juoksuvireeseen päässyt Tampereen Pyrinnön Venla Niemi ja kolmanneksi Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen.

– Pitkä matka tuntuu aina pitkältä ja lopussa ote herpaantui. Tämä oli kuitenkin hieno kisa, kertoi mestari Kauppi.

Naisten kisaa varjosti pieni tekninen ratavirhe, jossa eri hajontakartoissa oli lähekkäiset eri rastit. Virhe ei kuitenkaan vaikuttanut merkittävästi lopputuloksiin eikä asiasta jätetty protesteja.

Miesten kilpailun voitosta nähtiin tiukka taistelu kun Kooveen Topi Anjala voitti niukasti Ikaalisten Nousevan-Voiman Dmitry Tsvetkovin. Kolmanneksi jaksoi hyvään kevätvireeseen noussut Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna.

– Oli hyvä kisa vaikka lopussa olinkin väsynyttä miestä. Rata tarjosi hyvää rytmitystä ja suunnistus sujui mainiosti, kertasi voittaja Anjala.

Tulokset

Naiset, 11,1km
1) Minna Kauppi, Asikkalan Raikas 1.18.18, 2) Venla Niemi, Tampereen Pyrintö +2.39, 3) Merja Rantanen, Jämsän Retki-Veikot +3.16, 4) Saila Kinni Tampereen Pyrintö +3.26, 5) Sofia Haajanen, SK Pohjantähti +4.40, 6) Karoliina Sundberg, Lynx +6.05

Miehet, 16,9km
1) Topi Anjala, Koovee 1.41.11, 2) Dmitry Tsvetkov, Ikaalisten Nouseva-Voima +44, 3) Jussi Suna, Turun Metsänkävijät +1.53, 4) Jonne Lakanen, Vaajakosken Terä +3.13, 5) Tuomas Tervo, Rajamäen Rykmentti +4.03, 6) Andreas Rüedlinger, Sweden, +4.06

Kisasivut

Tulokset