Särkänniemi-suunnistus MTV3:n Junioriliigaan

Suunnistuksen huippuvuosi televisiossa saa mukavan lisämausteen, kun 25.5. kilpailtava Särkänniemi-suunnistus nähdään ruudussa osana MTV3:n Junioriliigaa. Tunnin jälkilähetys Särkänniemi-suunnistuksesta nähdään 1.6. (päivämäärä on aikaistunut viikolla).

MTV3-kanavalla maaliskuussa alkava Junioriliiga tuo 12 tuntia junioriurheilua televisioon. Suunnistus on mukana yhtenä kahdestatoista urheilulajista, ja tapahtuma kuvataan Särkänniemi-suunnistuksessa. Jokainen jakso pitää sisällään kisatunnelmia, urheilijaesittelyitä ja asiaa syventäviä studio-osuuksia ja tietysti itse kilpailutapahtuman. Tapahtumat televisioidaan, kuten maassamme on totuttu näkemään aikuisten kilpailuja tai otteluita.

Näin Särkänniemi-suunnistuksen Junioriliigan myötä nuoret suunnistajat saavat omat televisioitavan ”huippuliigan” ja erityisesti 14-16-vuotiaiden sarjat tulevat olemaan suurennuslasin alla väliaikarastien ja GPS-seurannan avulla.

Junioriliigan toteuttavat ensimmäistä kertaa yhteistyössä MTV3, Valo (Valtakunnallisen Liikunta- ja Urheiluorganisaatio ry), Suomen Olympiakomitea, urheilun lajiliitot ja urheiluseurat. Ohjelmassa mukana olevien lajien määrä ja kirjo on vaikuttava: salibandy, koripallo, jääkiekko, hiihto, uinti, jalkapallo, karting, tennis, pesäpallo, yleisurheilu ja suunnistus.

Ohjelman juontajana nähdään suunnistusrasteiltakin tuttu Ville Klinga, haastattelut puolestaan hoitaa Taina Nyberg. Lähetykset nähdään lauantai-iltapäivisin MTV3-kanavalla.