Kamera kiertää

Haimme Suunnistaja-lehdessä vuoden 2012 parasta suunnistuskuvaa. Idea kilpailusta syntyi aika nopeasti, ja sitten ilmoitus olikin jo lehdessä. Olimme toimituksessa positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka paljon kuvia toimitukseen lähetettiin. Määrän ohella meitä ilahdutti kuvien laatu. Tällä en tarkoita ainoastaan teknistä laatua, vaan se miltä kaikki kuvat näyttivät yhdessä. Niitä katsomalla pääsi kuvamatkalle suomalaiseen suunnistusvuoteen.

Vaikka toimituksessa käymme ahkerasti kisoissa ja kuvaamme paljon, jää meiltä tallentamatta niin paljon erilaista suunnistuselämää. Yleensä näemme vain huippusuunnistajat kisa-asuissa, mutta jokapäiväinen seuratyö jää näkemättä.

IMG_1135_kimmo_hirvonen
Parhaaksi kuvaksi valikoitui Kimmo Hirvosen Jukolan hohto.
espanjalainen_rastivahti
Palkituiden joukosta löytyvät myös muun muassa Jyrki Metsolan Espanjalainen rastivahti.
AM_esak_12082012_1
Hannu Nummisen Naurua palkintopallilla
Wau_on_se_nopee
Harri Hytösen Wau, se on nopee.

Kaikki kahdeksan palkittua kuvaa julkaistiin uusimmassa Suunnistaja-lehdessä. (Lehden näytenumeron voi tilata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen suunnistaja-lehti@suunnistusliitto.fi.)

Ehkä tästä intoutuneena ja juhlistaaksemme suunnistuksen MM-kisavuotta, päätimme laittaa videokameran kiertämään. Suunnistusliitto lähettää kätevänkokoisen ja helppokäyttöisen Gopro-kameran, jotta seuroissa voitaisiin kuvata erilaisia tilanteita suunnistuksen parista. Mitä sellaista seurassasi tehdään, mikä yleensä jää näkemättä. Mitä juuri sinä teet, jota kuvata ja kertoa muille. Se voi olla pieni kilpailu, harjoitukset, kartoitusta, valmentaja suunnittelemassa harjoituksia, melkein mitä vaan. Ideat ja luovuus voi lentää vapaasti!

Lähetä ideasi sähköpostilla osoitteeseen timo.mikkola@suunnistusliitto.fi. Koostamme niistä videon MM-kisoihin Vuokattiin ja mahdollisesti toisen vielä loppuvuonna.

Vuoden aikana kannattaa pitää sormi myös oman kameran laukaisimella, sillä eiköhän vuoden lopussa taas etsitä vuoden parasta suunnistuskuvaa tavalla tai toisella.

Hanna Vehviläinen
Hanna Vehviläinen
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail