Myöhään erikoistumalla menestykseen

Urheiluyhteisöt ympäri maailman etsivät kiihkeästi huippu-urheilijan polun menestysreseptiä. Yksi kiinnostavista aiheista on erikoistumisen näkökulma: onko parempi erikoistua aikaisin vai onko varhainen monipuolisuus parempi vaihtoehto. Tanskassa tehdyn tutkimuksen tulokset osoittavat, että myöhemmin erikoistuneet urheilijat tavoittavat useammin kansainvälisen huipputason. Lue Nuoren Suomen sivuilta tutkimuksen kooste.

Urheilijan polun lapsuusvaihe

Viime vuoden aikana työstetyt Urheilijan polun lapsuusvaiheen keskeiset linjaukseton julkaistu. Lapsuusvaiheen urheilun yhteinen, sisällöllinen kehittäminen perustuu jatkossa vuonna 2012 tehtyyn Asiantuntijatyö Urheilijan polun lapsuusvaiheen määrittelemiseksi tutkimustiedon pohjalta -työhön.

Suunnistajan polku

Tutustu myös Suunnistajan polkuun, joka on julkistettu vuosi sitten. Suunnistajan polku toimii esimerkiksi seuroille välineenä toiminnan linjausten ja sisällön suunnitteluun.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail