Uusi päätös SM-viestien sarjajaosta

Suunnistusliiton hallitus on tehnyt uuden päätöksen liittyen suunnistuksen ja hiihtosuunnistuksen SM-viestien sarjajakoa ryhmän 2 osalta kilpailuryhmän valmistelun pohjalta. Muutos ei koske hiihtosuunnistuksen sprinttiviestiä, jonka sarjajako säilyy ennallaan. Uudella päätöksellä muutettiin marraskuussa tehtyä päätöstä sarjajaon osalta, yhteisikäkäytäntöön liittyen ei tehty muutosta. Uusi päätös ottaa sarjajaossa paremmin huomioon 35-vuotiaat sekä 70-vuotiaat ja vanhemmat.

Uuteen sarjajakoon siirrytään vuoden 2013 alusta alkaen. Jatkossa viestisarja määräytyy joukkueen kolmen jäsenen yhteisiän perusteella. Kilpailijoiden pitää kuulua 35-vuotiaiden tai sitä vanhempien sarjaan.

Uudet sarjat ovat miehissä H110-, H130-, H150-, H170-, H190- ja H210- sekä naisissa D110-, D130-, D150-, D170-, D190- ja D210-. Jokaisessa sarjassa kilpaillaan kolmiosuuksisessa viestissä kolmen kilpailijan muodostamin joukkuein.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail