Pirjo Sepälle Pro Urheilu -tunnustus

Entinen maajoukkuesuunnistaja Pirjo Seppä vastaanotti keskiviikkona Säätytalolla Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa Opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman Pro Urheilu -tunnustuksen. Seppä oli vuonna 1972 voittamassa Suomelle ensimmäistä MM-kultaa. Naisten kultaviestijoukkueessa suunnistivat Sepän lisäksi Sinikka Kukkonen ja Liisa Veijalainen. Samoissa kisoissa Seppä otti normaalimatkan MM-hopeaa, joka oli tuohon mennessä suomalaisnaisten kirkkain saavutus MM-rasteilla.

Seppä oli iloisesti yllättynyt saamastaan Pro Urheilu -tunnustuksesta.

– Tämä oli suuri yllätys ja kummastuksen aihe, että näin vanhoja asioita vielä muistetaan, Seppä naurahti vastaanotettuaan ministeri Paavo Arhinmäeltä 20 000 euron tunnustuspalkinnon.

Päällimmäisenä muistona hienolta uraltaan Seppä nosti esiin vanhat suunnistuskaverit, joiden tapaaminen on uran jälkeen jäänyt vähiin.

– Lähdin Tsekkoslovakian kisojen jälkeen merille ja olin siellä 25 vuotta. Nyt vanhat kaverit tulivat taas mieleen, kertoi Seppä.

Sepän lisäksi Pro Urheilu -tunnustuksen tänä vuonna sai 17 oman aikansa huippu-urheilijaa ja urheiluvaikuttajaa. Tunnustus on myönnetty vuodesta 2000 lähtien ja suunnistusperheestä sen ovat aiemmin saaneet Liisa Veijalainen, Outi Borgenström sekä Sinikka Kukkonen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail