Jukola pysyy Ylen kanavilla

Suunnistuksen vuotuinen suurtapahtuma Jukolan viesti pysyy lähivuodet Ylen kanavilla, sillä Yle, Suunnistusliitto ja Jukola-järjestäjät ovat sopineet Jukolan viestin televisioinnista vuosille 2014-16, jolloin Jukolan viestit järjestetään Kuopiossa, Paimiossa ja Lappeenrannassa. Edellinen 3-vuotinen sopimus kattaa vielä ensi kesän Jämsä-Jukolan televisioinnin.

Yle on televisioinut Jukolan viestin tapahtumat läpi yön lähetyksinä vuodesta 2010 lähtien, jolloin Kytäjä-Jukola kilpailtiin Hyvinkäällä. Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki pitää Jukolan televisioinnin jatkumoa tärkeänä.

– Jukolan viestihän ei ole pelkästään huippu-urheilutapahtuma, vaan myös kulttuuritapahtuma, jonka tunnelman välittyminen Ylen kautta koko Suomen kansan nähtäville on erittäin hienoa. Olemme innoissamme asian varmistumisesta jo varhaisessa vaiheessa. Suunnistuksen kannalta Jukolan monivuotinen tv-sopimus on sikäli tärkeä, että näin varmistamme lajimme päätapahtuman näkyvyyden myös MM-kotikisojen 2013 jälkeen, korostaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Ylen välittämän nettilähetyksen ansiosta Jukolan tapahtumia ja tunnelmia seurataan kymmenissä maissa ympäri maailman.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail