Suomi hallitsi cupin päätösviestiä

Suomi hallitsi Viron Repinassa sunnuntaina ajettua pyöräsuunnistuksen maailmancupin sekaviestiä. Suomen ykköstrio Marika Hara, Samuli Saarela ja Jussi Laurila otti selvän voiton kahden ja puolen minuutin erolla ennen Tsekkiä. Suomen kakkosjoukkue (Susanna Laurila, Pekka Niemi ja Samuel Pökälä) ajoi kolmanneksi ja kolmosjoukkuekin (Ingrid Stengård, Tuomo Lahtinen, Juuso Jutila) neljänneksi.

Vahvana osoituksena Suomen timantinkovasta tasosta kauden kaikki kansainväliset pyöräsuunnistusviestit maailmancupissa ja MM-kisoissa päättyivät suomalaisvoittoihin.

Avausosuudelta parhaana suomalaisena neljäntenä vaihtoi kakkosjoukkueen Susanna Laurila, joka osuuden loppuhetkillä meni ykkösjoukkueen Haran ohi. Suomen kärkinaiset vaihtoivat parhaina naisina vain vajaan minuutin kärjelle jääneenä.

– Susannalla oli lyhyempi hajonta ja hän pääsi kuittaamaan lopussa. Ajo sujui ongelmitta, vaikka näin paljon muita kilpailijoita, tein kuitenkin omia reitinvalintoja, kisaa vauhdikkaaksi kuvannut Hara kertoi.

Toisella osuudella Suomen ykkösjoukkue otti viestin haltuunsa Samuli Saarelan toimesta. Hän repi eroa toiseksi nousseeseen Suomen kakkosjoukkueen Pekka Niemeen pari minuuttia. Tsekki vaihtoi kolmantena ja Suomen kolmosjoukkue neljäntenä.

– Ykköselle menoa lukuunottamatta osuus meni ihan putkeen. Ykköselle mennessä en nähnyt polun lähtöä ja ajoin jonkun matkaa ohi. Sen jälkeen ei tullut enää muita virheitä, Saarela listasi.

Ankkuriosuudella Jussi Laurila lisäsi Suomen ykkösen johtoa vielä puolella minuutilla. Tsekki nousi toiseksi ennen kahta muuta Suomen joukkuetta. Laurila kuvasi omaa osuuttaan varsin helpoksi.

– Tiesin, että eroa seuraaviin oli reilusti, joten lähdin vähän varmistellen liikkeelle. Näin muutamissa pistoissa muita ajajia ja pystyin siitä arvioimaan johtoa. Rata oli aika helppo, kun rauhassa sai mennä, myönsi Laurila.

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat ajetaan ensi kesänä Virossa. Laurilan mukaan maailmancupin kisat ja muutaman päivän harjoitusleiri ovat hyvä paketti MM-kisoja ajatellen.

– Tämä on hyvää kenraaliharjoitusta ensi kesän kisoja varten. Maastot ovat aika suomalaistyyppisiä, hän arvioi.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup, Repina Viro
Sekaviestin tulokset
1) Suomi 1.30.03 (Marika Hara, Samuli Saarela, Jussi Laurila), 2) Tsekki 1.32.35 (Martina Tichovska, Martin Sevcik, Jiri Hradil), 3) Suomi 2 (Susanna Laurila, Pekka Niemi, Samuel Pökälä), 4) Suomi 3 1.35.18 (Ingrid Stengård, Tuomo Lahtinen, Juuso Jutila).