Häme voitti Kultainen kompassi -cupin finaalin

Aurinkoinen sää ja Ulvilan FK-rata tarjosivat upeat puitteet neljännelle Kultainen kompassi -cupin finaalille. 13–14-vuotiaiden kahdeksanhenkiset aluejoukkueet oli valittu kesän aikana juostujen alueellisten osakilpailujen perusteella.

Ulvilassa kohtasi 18 joukkuetta eri puolilta Suomea. Yhdessä joukkueessa oli 4 tyttöä ja 4 poikaa. FK-radan asfalttibaanalla oli vilskettä ja väriä, kun 150 nuorta verrytteli ennen yhteislähtöä. Maasto oli vauhdikas ja poikien kärki etenikin hurjaa vauhtia: 6 minuuttia / km. Tytötkin ylsivät hienoon seitsemän minuutin kilometrivauhtiin.

Kilpailun voitti Hämeen ykkösjoukkue. Uusimaa sijoittui toiseksi. Kolmas oli ruotsinkielisen FSO:n joukkue (FSO/NÅID), joka sijoittui ensimmäistä kertaa palkinnoille cupin finaalissa.

Tulokset laskettiin poikkeavalla tavalla, koska poikien C-rata jouduttiin hylkäämään virheellisen ratapainatuksen ja koodivirheen takia. Joukkueen yhteistuloksiin laskettiin kolmen tytön ja kahden pojan pisteet.

Tulokset

Viikonloppu tarjosi nuorille ohjelmaa perjantai-illasta alkaen, jolloin juostiin Porin maauimalan luona avoin Satakunnan alueen Oravapolkuviesti. Viesti toteutettiin parisprinttiviestinä. Uudenlainen toteutustapa sai osallistujien keskuudesta kiitosta. Lauantain kilpailukeskuksena oli Ulvilan FK-rata ja vuorossa oli kansallinen kilpailu sekä Häme – Satakunta – Varsinais-Suomi -alueottelu. Lauantaina illalla oli ohjelmaa ja sauna Massin majalla. Viikonloppu huipentui sunnuntaina Kultainen kompassi -cupin finaaliin.

Kisasivut