Suomi isolla joukkueella maailmancupin finaalikierrokselle

Suomi pääsee syyskuun ensimmäisellä viikolla kilpailtavalle suunnistuksen maailmancupin finaalikierrokselle isolla joukkueella. Maailmancupin joukkueen muodostaa kahdeksan miestä ja yhdeksän naista, sillä Minna Kaupin maailmanmestaruus tuo hänelle henkilökohtaisen lisäpaikan. Finaalikierroksella juostaan viisi kisaa, jotka muodostavat samalla Nordic Orienteering Tourin.

– Sunnuntain katsastuskisan kolmonen Anni-Maija Fincke jättää Tourin tiiviin kisasarjan väliin, sillä hän antaa jalkavammoilleen lisää toipumisaikaa, kertoo suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Juha Taini.

Maailmancupissa paluun edustustehtäviin tekee katsastussprintin voittanut Mårten Boström. Sari Anttoselle maailmancup on ensimmäinen edustustehtävä aikuisten sarjassa.

Maailmancupin ja NORTin osakilpailut käydään seuraavasti: 1.-2.9. Oslossa kilpaillaan sprintissä ja keskimatkalla, 4.9. Göteborgissa kilpaillaan pudotussprintti sekä 7.-8.9. Kajaanissa ja Vuokatissa kilpaillaan sprintti ja keskimatkan takaa-ajokisa. Ennen finaalikierrosta Norjan Olav Lundanes johtaa miesten ja Sveitsin Simone Niggli naisten kokonaiskilpailua. Naisissa Minna Kauppi on toisena ja miehissä Pasi Ikonen parhaana suomalaisena sijalla 39.

Suomen joukkue suunnistuksen maailmancupiin ja Nordic Orienteering Tourille 1.-8.9.
Miehet: Hannu Airila Kalevan Rasti, Antti Anttonen Vaajakosken Terä, Mårten Boström Lynx, Tero Föhr Vehkalahden Veikot, Jani Lakanen Vaajakosken Terä, Tuomo Mäkelä Angelniemen Ankkuri, Fredric Portin Paimion Rasti, Tuomas Tervo Rajamäen Rykmentti.

Naiset: Sari Anttonen Keuruun Kisailijat, Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Minna Kauppi Asikkalan Raikas, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Venla Niemi Tampereen Pyrintö, Outi Ojanen Kangasala SK, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot, Karoliina Sundberg Lynx, Heini Wennman SK Pohjantähti.