Juho Saarisen kultariemu vaihtui hopeailoon

MM-pitkän matkan kilpailukeskuksessa ehdittiin hetki jo iloita Suomen tuplakullasta, kunnes Venäjän Ruslan Gritsan kisan viimeisenä lähtijänä puristi kultapallille. Juho Saarisen kultariemu vaihtui iloon MM-hopeasta.

– Kyllä se ensin pisti harmittamaan, kun kuuluttajakin jo ehti julistaa minut mestariksi. Hopeakin on kuitenkin ihan hyvä, maisteli Juho Saarinen mitalitunnelmiaan.

Saarisen paras MM-sijoitus ennen Unkarin pitkän matkan hopeaa oli seitsemäs sija, joten syystäkin hopeasta voi nauttia. Ero kultaan oli harmittavan pieni, 16 sekuntia. Puolentoista tunnin kisassa se ei  ole paljon.

– Pitkällä matkalla sen verran saisi aina jostain pois. Suoritus oli kyllä hyvä, eikä isompia virheitä tullut. Välillä ehkä vähän turnaan varmistelin, Saarinen arvioi.

Suomen miesten päivä oli MM-pitkällä matkalla loistava, sillä Ruslan Gritsanin jälkeen tuli kolme suomalaista perä perää: Saarisen jälkeen pronssilla oli Samuel Pökälä ja neljänneksi ajoi Samuli Saarela, jonka mitalihaaveet tyssäsivät rengasrikkoon.