Pojille EM-viestihopeaa

Suomen pojat ottivat suunnistuksen nuorten EM-kisoista viestihopeaa. Suomen tyttöen joukkue oli kuudes. Mitalikolmikossa juoksivat Kristian Kannus, Eeli Viholainen ja Topi Raitanen, joka pikahälytyksellä joutui ankkuriosuudelle.

– Topin ei pitänyt juosta ollenkaan, mutta aamulla Miika Kirmula heräsi 38,5 asteen kuumeessa ja päätimme nostaa Topin suoraan ankkuriksi, sillä hänen ominaisuutensa sopivat hyvin tälle osuudelle. Topi teki loistavan juoksun, kehui valmentaja Antti Örn.

Raitanen lähti ankkuriosuudelle neljänneltä sijalta, otti alkumatkalla Sveitsin kiinni ja lopussa kukisti vielä tuoreen nuorten pitkän matkan Euroopan mestarin, Tsekin Marek Minarin.

– Se oli loistopaikka lähteä matkaan. Alussa piti tehdä itsenäistä työtä, sitten sain Sveitsin kiinni ja kolmanneksi viimeisellä rastilla letkaan liittyi Tsekki. Siitä mentiin loppukiritaistelua maaliin asti. Lopussa piti pistää kaikki peliin, Raitanen kertasi osuuttaan.

Avausosuudelta Kristian Kannus tuli vaihtoon neljäntenä alle minuutin päässä kärjestä. Toisella osuudella Eeli Viholainen pysytteli samoilla sijoilla, mutta lopun vaikean alueen iso virhe kasvatti eron kärkeen.

– Lopussa oli vaikeita pisteitä tiheiköissä, ja näillä rasteilla tehtiin isoja virheitä, Örn kertoi.

Poikien viestin voitti Ruotsi ylivoimaisella noin kolmen minuutin erolla seuraaviin. Tsekki oli Suomen jälkeen kolmas. Tyttöjen viestivoitto meni Venäjälle, Norja otti hopeaa ja Ruotsi pronssia.

Tyttöjen kuudes sija tuli joukkueella Henna Skog, Sara Karvonen ja Jannina Gustafsson. Skog tuli aloitusosuuden yleisörastille vielä kärjen tuntumassa, mutta iso virhe lopun tiheikössä kasvatti eroa kärkeen. Sara Karvonen ei pystynyt kaventamaan eroa toisella osuudella, mutta Jannina Gustafsson nosti Suomen ankkuriosuuden hyvällä suorituksellaan kuudenneksi.

Suomen saldo nuorten EM-suunnistuksista oli kaksi hopeamitalia. Poikien viestihopean lisäksi Eeli Viholainen otti pitkältä matkalta hopeaa.