Lundanes pitkän matkan valtias

Norjan Olav Lundanes oli odotetusti omaa luokkaansa pitkällä matkalla Sveitsin MM-kisoissa. Toiseksi suunnistanut Sveitsin Matthias Merz jäi lähes kolme minuuttia ja kisan kolmas Latvian Edgars Bertuks jäi voittajalle neljä ja puoli minuuttia. Suomalaisista Fredric Portin oli erinomaisesti 14:s ja Tuomas Tervo 31:s.

Miesten rata oli 18,3 km pitkä ja sisälsi 31 leimausta. Voittaja Lundanesin aika oli 1.34.42.

– Oli erittäin hyvä kisa. Keskellä matkaa tein pari puolen minuutin virhettä, mutta muuten tuli hyvin, uransa toisen pitkän matkan MM-kullan voittanut Lundanes sanoi. Norjalainen otti tämän vuoden EM-kisoissa samalta matkalta myös kultaa.

Paras suomalainen, Fredric Portin, oli tyytyväinen urakkaansa.

– Olen todella tyytyväinen, kun selviydyin 15 parhaan joukkoon. Tein muutaman virheen, yhteensä noin puolitoistaminuuttia, kertoi Portin.

MM-kisojen ensikertalainen tunnetaan erittäin kovakuntoisena. Tänään juoksu ei alussa kulkenut, mutta parani loppua kohti.

– Ehkä tankkasin eilen liikaa, sillä juoksu oli alussa rankkaa. Tein virheetkin siinä kohtaa, kun juoksu tuntui huonolta, kymmenen minuuttia kärjelle jäänyt Portin kertoi.

Suomen toinen edustaja Tuomas Tervo jaksoi omien sanojensa mukaan tunnin ja sen jälkeen alkoi alamäki.

– Alku meni hyvin, mutta hyytyminen tuli ihan liian aikaisin. Sen jälkeen rupesi tulemaan pummeja. Viimeisillä 10 rastilla oli vaikea ajatella, kun olin niin poikki. Lopussa isossa ylämäessä meinasin jopa kävellä, kertasi Tervo tuskaisaa taivaltaan.

Eli keskitytkö jatkossakin sprinttiin?

– Kyllä! Taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun suunnistin MM-kisoissa pitkän matkan, mutta tuli sekin koettua, Tervo naurahti.

1) Olav Lundanes NOR 1.34.42, 2) Matthias Merz SUI 1.37.34, 3) Edgars Bertuks LAT 1.39.13, 4) Philippe Adamski FRA 1.40.19, 5) Anders Holmberg SWE 1.41.46, 6) Kiril Novikov BUL 1.41.48…14) Fredric Portin 1.45.23…31) Tuomas Tervo 1.54.42.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail