Rusanen kärkipaikalta toiseen päivään

Suomen Antti Rusanen lähtee kärkipaikalta tarkkuussuunnistuksen MM-kisojen toiseen päivään. Rusanen ratkaisi avauspäivän 22 tehtävästä 20 oikein. Käytännössä päivän maksimipisteet jäivät yhden päähän, sillä protestin vuoksi yksi tehtävä hylättiin.

Rusasen kanssa tasapisteissä ovat Ruotsin Stig Gerdtman sekä avauspäivän yllättäjä USAn Richard Y. Ebright.
Muiden suomalaisten sijoitukset ensimmäisen päivän jälkeen ovat heikommat: Lauri Kontkanen on sijalla 20 kuitenkin vain kahden pisteen päässä Rusasesta.

Martti Inkinen on 16 pisteellä sijalla 38 ja Hannu Niemi 15 pisteellä sijalla 46.

Paralympiasarjassa Suomen Pekka Seppä on hyvissä iskuasemissa pisteen päässä kärkeä pitävästä Ruotsin Ola Janssonista. Janssonin kanssa tasapisteissä on Venäjän Dmitri Kutserenko. Sepän etuna toiseen päivään on erinomainen aikarastiaika. Kari Pinola on kymmenentenä kolmen pisteen päässä kärjestä ja Matti Mäntyniemi sijalla 25.

Tarkkuussuunnistuksen MM-kisat jatkuvat lauantaina Skotlannissa.