Maailmancup jatkuu juhannuksena Sveitsissä

Suunnistajien kesäkausi jatkuu kiireisenä kohti Sveitsiä, sillä viikonloppuna jatkuu maailmancup ja heti perään suomalaiset katsastavat alppimaisemissa MM-joukkuettaan viimeisissä katsastuksissa. Maailmancupissa kilpaillaan lauantaina St. Gallenissa keskimatka ja sunnuntaina sprintti. MM-katsastukset käydään tiistaina ja keskiviikkona. MM-kilpailut käydään Sveitsin Lausannessa heinäkuun puolivälissä.

Maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini odottaa mielenkiinnolla tulevan viikon kilpaluja, sillä Suomen miehillä on vaisusti menneiden EM-kisojen jälkeen kasvojenpesun paikka.

– Viime viikkoina on ollut positiivisia merkkejä ilmassa ja odotan mielenkiinnolla, ovatko tehdyt korjausliikkeet EM-kisojen jälkeen tuottaneet tulosta ja missä olemme menossa vain kolme viikkoa ennen MM-kisoja, Taini ennakoi.

Suomen naisilta EM-kisat sujuivat hyvin, ja heiltä päävalmentaja odottaa myös hyviä sijoituksia.

– Naiset ovat EM-kilpailujen jälkeen entisestään parantaneet fyysistä tasoaan. Naisilta odotan taidollisia onnistumisia, jotka tuovat myös erinomaisia sijoituksia.

Kahden maailmancup-kisan jälkeen päävalmentajan katse kohdistuu MM-katsastuksiin, jotka kilpaillaan keskimatkalla ja pitkällä matkalla aivan heinäkuisten MM-kisojen naapurimaastoissa.

– Siksi MM-katsastukset ovat taidollisessa mielessä jopa maailmancupia tärkeämmät. Uskon, että olemme tässä vaiheessa joukkueena jo varsin valmiita tulevien MM-kilpailujen haasteisiin, päävalmentaja luottaa suojatteihinsa.

Maailmancupin tilanne EM-kisojen jälkeen
Maailmancupin Sveitsin osakilpailujen nettisivut