Hara ja Laurila mc-kakkosia

Suomen pyöräsuunnistajilla oli mainio päivä Puolan Zieleniecin maailmancupin keskimatkalla. Marika Hara ja Jussi Laurila ottivat toiset sijat ja Pekka Niemi täydensi suomalaismenestystä olemalla kolmas.

Hara hävisi kisan voittaneelle Venäjän Ksenia Tsernihille 51 sekuntia. Muista Suomen naisista Ingrid Stengård oli kahdeksas ja Susanna Laurila viidestoista. Miestenkin kisan voitto meni Venäjälle, kun Anton Foliforov kukisti Jussi Laurilan seitsemän sekunnin erolla. Pekka Niemi puolestaan jäi Laurilasta ja kakkossijasta kaksi sekuntia. Juuso Jutilan sijoitus oli kolmastoista.

Haralla oli matkalla pyörän kanssa ongelmia, sillä takavaihtajan vaijeri luiskahti pois paikoiltaan kesken kisan.

– Lopun ajoväleillä vasta huomasin, etteivät kaikki vaihteet olleet käytössä. Pienemmät vaihteet kuitenkin toimivat. Vähän oli ongelmia kartan mittakaavan kanssa, kun sprintistä oli niin iso hyppäys mittakaavass (1:15 000), joten välillä tuli turhan ajoissa hidasteltua, Hara selvitti.

Hän oli kuitenkin tyytyväinen kakkossijaan.

– Kyllä se kelpaa. Tosin ajasta vähän olisi voinut ottaa vielä pois.

Märkä ja mutainen maasto teki kisasta raskaan.

– Metsäkoneurilla oli 20-30 senttiä vettä ja välillä oli pakko päästellä läpi. Aikamoista mutapainia, naurahti Jussi Laurila, joka oli kakkonen myös perjantain sprintissä.

Laurilan mukaan keskimatkan rata oli melko helppo, ja suurimmat haasteet tulivat vastaan reitinvalintojen toteutuksessa, sillä osa pikkupoluista oli varsin epämääräisiä.

– Tein 11:nnelle rastille asti ihan perussuoritusta, mutta siinä lähdin väärälle heikolle polulle alamäkeen ja jouduin menemään ihan metsäpohjalla pari sataa metriä ennenkuin pääsin taas uralle takaisin. Ohiajoja tuli jonkin verran epämääräisten polkulähtöjen takia, arvioi Laurila.

Tiukassa kisassa Suomen Pekka Niemi oli hienosti kolmas. Niemi on jo neljäs suomalaismies tämän kauden maailmancupin palkintopallilla. Hän oli tyytyväinen ajettuaan tähänastisen uransa parhaan maailmancupin sijoituksen.

– Kisa oli tänään sellaista tasaista ajoa. Isoja virheitä ei tullut. Vissiin ajoin riittävän kovaakin, naurahti Niemi.

Maailmancupin Puolan kiertue päättyy sunnuntaina ajettavaan pitkän matkan yhteislähtökisaan.

– Saa nähdä, miten lähtö sujuu. Yhteislähtökisoja ei ole paljon ajettu. Lähtö täytyy ottaa rauhassa ja tarkasti, ettei ihan perälle jää, Niemi suunnitteli seuraavaa starttiaan.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup, Puola Zieleniec
Keskimatkan tulokset
Naiset: 1) Ksenia Tsernih RUS 50.38, 2) Marika Hara FIN 51.29, 3) Christine Schaffner SUI 52.17, 4) Cecilia Thomasson SWE 52.20, 5) Renata Paulickova CZE 52.55, 6) Maja Rothweiler SUI 53.17, 8) Ingrid Stengård FIN 53.50, 15) Susanna Laurila FIN 56.05, 35) Antonia Haga FIN 1.11.55.

Miehet: 1) Anton Foliforov RUS 56.20, 2) Jussi Laurila FIN 56.27, 3) Pekka Niemi FIN 56.29, 4) Jiri Hradil CZE 56.58, 5) Frantisek Bogar CZE 57.12, 6) Luca Dallavalle ITA 58.44, 13) Juuso Jutila FIN 1.02.08, 22) Kare Kaskinen FIN 1.05.01, 29) Tuomo Lahtinen FIN 1.06.29.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail