Taini tyytyväinen naisten EM-panokseen

Suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Juha Taini summasi naisten EM-panoksen henkilökohtaisten kisojen jälkeen tyytyväisenä.

– Naiset pelastivat taas päivän. Näitä nuorten naisten nousuja kymppisakkiin olen odottanut. Täällä kolme naista on tehnyt ison hyppäyksen uudelle tasolle, Minna Kauppi otti mitaleita ja Merja Rantanenkin on ollut omalla tasollaan. EM-kisat osoittivat, että emme ole yhden kortin varassa naisissa, Taini laski.

Päävalmentajan odotuksia täyttivät erityisesti Marika Teini sprintissä (8.), sekä Sofia Haajanen (keskimatkalla 10.) ja Venla Niemi (sprintissä 10.).

Sen sijaan miesten valttikortit ovat Ruotsissa olleet vähissä. Ainoastaan pitkällä matkalla suomalaismiehet mahtuivat 20 parhaan joukkoon ja Jani Lakasen 13. sija jäi suomalaisten parhaaksi EM-kisojen henkilökohtaisilla matkoilla.

– Miehet ovat olleet alavireisiä kaikilla matkoilla. Taustalla ei ole yhtä tekijää, vaan eri urheilijoilla on eri syitä. Sveitsin leirin jälkeen miehissä on menty väärään suuntaan. Nyt täytyy pohtia, onko ryhmänä tehty jotain väärin, Taini pohti sprintin jälkeen.

EM-kisat päättyvät sunnuntaina viesteihin, jotka kilpaillaan Falunissa Lugnetin hiihtostadionin lähistöllä. Suomen joukkueet ovat seuraavat:
Naiset
FIN 1: Sofia Haajanen, Merja Rantanen, Minna Kauppi
FIN 2: Katri Lindeqvist, Saila Kinni, Venla Niemi

Miehet:
FIN 1: Jani Lakanen, Hannu Airila, Olli-Markus Taivainen
FIN 2: Jarkko Huovila, Fredric Portin, Tuomas Tervo