Marika Teini EM-sprintin kahdeksas

Suomen naisten hyvä EM-tahti jatkui myös sprintissä. Marika Teini teki  loistosuorituksen, ja yllätti sijoittumalla hienosti kahdeksanneksi. Teini jäi kolmannen EM-kultansa sprintissä ottaneelle Sveitsin Simone Nigglille puolitoista minuuttia.

– En olisi uskonut, että voisin EM-kisoissa sijoittua kymppisakkiin. Olen pari viime viikkoa juossut vain sprinttiä, kun kuulin EM-katsastusten jälkeen, että minusta tehdään sprintteri, 23-vuotias Teini kertoi maalissa.

SK Pohjantähteä edustava kolmen vuoden takainen nuorten MM-mitalisti arvioi tehneensä EM-sprintissä muutamia viiden sekunnin virheitä.

– Juoksu ei tuntunut kauhean vahvalta. Kartanvaihdon jälkeen jouduin korjaamaan reitinvalintaa. Oli aika häijy temppu laittaa kartanvaihto portaiden alle, manasi ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan juossut Teini kartanvaihdon jälkeistä pientä virhettään.

Venla Niemi teki samassa kohdassa virheen.

– Juoksin ennen kuin sain kartan oikeinpäin ja menin väärään suuntaan. Juoksu on joskus tuntunut helpommaltakin, arvioi Niemi, jolle 10. sija oli paras sijoitus aikuisten arvokisoissa.

Naisten EM-sprintin voitti Niggli noin puolen minuutin erolla ennen Ruotsin Lena Eliassonia. Norjan Anne Hausken Nordberg tuli maaliin kolmanneksi nopeimmalla ajalla, mutta hänet hylättiin kielletyn aidan ylittämisen takia.

Naisten EM-sprintin tulokset:
1) Simone Niggli SUI 14.58, 2) Lena Eliasson SWE 15.30, 3) Maja Möller Alm DEN 15.49, 4) Judith Wyder SUI 15.58, 5) Rahel Friederich SUI 16.16, 6) Emma Klingenberg DEN 16.23, 8) Marika Teini FIN 16.29, 10) Venla Niemi FIN 16.33, 27) Outi Ojanen FIN 17.30, 31) Katri Lindeqvist FIN 17.35.

Video: Marika Teinin kommentit kisan jälkeen
Video: Venla Niemen kommentit kisan jälkeen