Miesten EM-viestivoitto Sveitsiin

Sveitsi voitti miesten EM-viestin, Ruotsi oli kolmas ja Ranska tiukan ankkuriosuustaistelun jälkeen kolmas. Suomen ykkösjoukkue oli EM-tuloksissa seitsemäs.

Suomen ykkösjoukkue vaihtoi avausosuudelta kahdeksantena 21 sekuntia kärjen jälkeen. Ranskan Frederic Tranchand tuli ykkösosuudelta kärjessä sekunnin ennen Latvian Edgars Bertuksia ja kolme sekuntia ennen Venäjän kakkosjoukkueen Leonid Novikovia.

Lakanen ei ollut aivan tyytyväinen omaan osuuteensa.

– Kroppa ei edelleenkään toiminut täysillä. Alussa tuli 10-15 sekunnin koukkuja. Onneksi kärki pummasi aukon tv-rastilla ja saimme letkan kiinni. Sen jälkeen  minulla oli lyhyempi hajonta, Lakanen arvioi osuutensa jälkeen.

Suomen kakkosjoukkueen Jarkko Huovila vaihtoi sijalla 15. minuutin ja 17 sekuntia kärjen jälkeen.

Toisella osuudella Suomen 2-joukkueen Fredric Portin juoksi mainiosti. Hän noukki alussa jo useita sijoituksia ja paransi Suomen asemia vaihtaen sijalla 11 vain 33 sekuntia kärjen jäljessä. Kärjessä vaihtoi  Sveitsin kakkosjoukkue ja Matthias Müller kolme sekuntia ennen Tsekin Jan Sedivya. Suomen ykkösjoukkueen Hannu Airila vaihtoi vasta sijalla 13 lähes puolitoista minuuttia kärjelle jääneenä.
Portin oli tyytyväinen mainioon juoksuunsa.

– Raskasta oli ja lopussa teki tiukkaa. Pääsin hajonnan jälkeen yhtäkkiä letkaan. Kärjessä mentiin kyllä kovaa. Ainoa aikatappio oli se, kun kenkä irtosi jalasta, Portin iloitsi hienon viestiosuutensa jälkeen.

Viestin kakkososuus tarjosi dramatiikkaa, kun Sveitsin Daniel Hubmann teloi jalkansa maalisuoran sillan jälkeen ja nilkutti maaliin.

Ankkuriosuudella Suomen kakkosjoukkueen Tuomas Tervo ei pystynyt hyödyntämään parantuneita asemia, vaan jäi alusta lähtien lisää kärkeen. Sen sijaan Olli-Markus Taivainen kavensi eroa alkuväleistä lähtien ja meno oli vauhdikasta. Osuuden puolivälissä Taivainen ohitti kertaalleen mm. Ruotsin toisen joukkueen, mutta jäi uudestaan huonommalla reitinvalinnalla.

– Ajattelin, että ratkaisen sillä valinnalla tilanteen Ruotsin kakkoseen nähden, mutta jäin kuitenkin taakse. Hyvä, jos tästä tulee hyväksytty suoritus, kertoi Taivainen maalissa.

Taivaiselta puuttui leima väliaikarastilta, ja Suomen ykkösjoukkue oli hetken hylättynä. Kakkosjoukkue tuli maaliin sijalla 16. yli seitsemän minuuttia kisan voittaneelle Sveitsin kakkosjoukkueelle jääneenä.