Suomen kaksi joukkuetta sprinttiviestin kärkikolmikkoon

Suomi otti tärkeitä viesticupin pisteitä hiihtosuunnistuksen maailmancupin parisprintissä, kun kaikki neljä Suomen viestiparia ylsivät kärkikymmenikköön Kazakstanissa käydyssä maailmancupin osakilpailussa. Suomen kolmosjoukkue Janne Häkkinen-Marjut Turunen oli niukasti toisena ennen Suomen ykkösjoukkuetta, jossa kilpailivat Staffan Tunis ja Sonja Mörsky. Turunen ja Mörsky hiihtivät samaa hajontaa läpi kisan, ja Turunen otti hopeasijan ykkösjoukkueen nenän edestä aivan lopussa. Joukkueiden eroa maalissa oli noin sekunti. Kisan ykkönen Venäjä ehti maaliin puolitoista minuuttia ennen suomalaisia.

– Tänään ei tullut virheitä missään, suoritus oli erittäin hyvä. Menimme Sonjan kanssa paljon yhdessä. Pääsin toiseksi viimeisellä rastilla leimaamaan ensin ja sen takia pystyin lopussa kuittaamaan, kertoi ensimmäisen kansainvälisen parisprinttinsä hiihtänyt Turunen, joka viihtyy sprinttiparinsa kanssa siviilissäkin.

Päävalmentaja Eivind Tonna oli Suomen kokonaispanokseen tyytyväinen. Nelosjoukkue oli yhdeksäs ja kakkosjoukkuekin vielä kymmenes.

– Kahdelta joukkueelta erittäin vahva esitys. Saimme tärkeitä viesticupin pisteitä ja kärjessä ollutta Ruotsia kiinni. Olosuhteet olivat tänään erittäin vaativat, sillä lunta oli melko vähän ja noin 300 risteystä neliökilometrillä eli erittäin paljon, Tonna kuvasi kisaa.

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin osakilpailu, Kazakstan
Parisprintti
1) RUS 1 51.11,6 (Andrei Grigorijev, Polina Maltsikov), 2) FIN 3 52.45,1 (Janne Häkkinen, Marjut Turunen), 3) FIN 1 52.46,3 (Staffan Tunis, Sonja Mörsky), 4) RUS 2 52.48,7, 5) RUS 4 52.55,7, 6) SWE 2 53.30,0, 9) FIN 4 56.11,5 (Tommi Reponen, Tiia Tallila), 10) FIN 2 56.33,0 (Hannu-Pekka Pukema, Milka Leppäsalmi).