Tapahtumaviikonloppu Vierumäellä

Viime viikonloppuna kokoontui Suomen urheiluopistolle Vierumäelle reilut 200 suunnistuksen seuratoimijaa ja urheilijaa liiton eri tapahtumiin. Vierumäelle oli keskitetty liiton valmennusryhmien leirejä, valmennusseminaari, ohjaajatapaaminen, nuorten tiimin järjestämä leiri nuorille, kouluttajakoulutuksia ja kouluttajatiimien tapaamisia, 11–15-vuotiaiden kehittämishankkeessa mukana olevien seurojen tapaaminen jne. Kun vielä reilu kymmenen suunnistusseuraa piti opistolla omia leirejään, suunnistajien kokonaisvahvuus kipusi yli kolmensadan. Hyvällä syyllä voikin puhua suunnistuksen superviikonlopusta. Mukava oli nähdä lauantaina, kun lähes kaikki ryhmät valmennusryhmiä myöten osallistuivat sprinttisuunnistukseen. Ja pääsipä siinä samalla näkemään myös Ruotsin sprinttigurun Emil Wingstedtin sprinttisuunnistustaitoja.

Tapaamisten keskittämisessä on omat hyvät ja huonot puolensa. Yhteiset kyydit ja matkat Vierumäelle ovat osallistujille plussaa. Yhteinen matkustusaika voidaan käyttää hyödyksi ajatuksia vaihtaen ja seuratoimintaa kehittäen. Paluumatkalla voi vaihtaa kokemuksia eri tilaisuuksien annista ja ideoista, joita on viikonlopun aikana saatu.  Ja ideoita pursuten moni Vierumäeltä suuntasikin kohti kotia sunnuntaina iltapäivällä.

Osallistujien mukaan parasta antia näissä tilaisuuksissa ja tapaamissa on, kun kuulee muiden seurojen malleja, pääsee tapaamaan ja vaihtamaan kokemuksia ja ajatuksia eri puolilta Suomea tulevien muiden osallistujien kanssa. Luennoista ja käytännön harjoituksista saa uusia vinkkejä ja ideoita oman seuran toiminnan toteutukseen.

Yhteisten osioiden kautta kokemusten vaihdosta ja näkökulmista tulee vielä laajempaa. Viikonlopun aikana esim. valmennusseminaarin ja ohjaajatapaamisen yhteiset aiheet sprinttisuunnistus ja urheilijan polku herättivät paljon uusia ajatuksia ja ahaa-elämyksiä.

Miinuspuolelle ei taida montaa asiaa jäädä. Palautetta olemme liittoon saaneet siitä, että mielenkiintoista ohjelmaa on niin paljon, että ei millään ehdi osallistua kaikkiin mielenkiintoisiin luentoihin. Myös päivät ovat ainakin joidenkin osalta buukattu täyteen tapaamisia ja tapahtumia aamusta ilta myöhään.

Ne, jotka eivät tänä vuonna päässeet tapaamiseen mukaan, voivat tutustua valmennusseminaarin ja ohjaajatapaamisen aiheisiin esitysten kautta, jotka löytyvät alla olevista linkeistä.

Ensi vuoden tapahtumaviikonloppu on jo suunnitteilla. Lähde sinäkin silloin mukaan!

Anneli Miettinen
Anneli Miettinen