Suomalaisten tahti parani mc-rasteilla

Suomalaiset ylsivät hiihtosuunnistuksen maailmancupin kolmannessa osakilpailussa Kalifornian Lake Tahoessa viikon parhaimpiin sijoituksiinsa. Staffan Tunis nousi kahden nelossijan jälkeen keskimatkalla kolmanneksi. Kisan todellinen yllättäjä oli Suomen Milka Leppäsalmi, joka oli naisten kisassa hienosti kolmas.

Keskimatkan voitot menivät Ruotsiin, sillä Tove Alexandersson jatkoi voittoisaa sarjaansa voittaen yli kahden minuutin erolla maannaisensa Josefine Engströmin. Miesten kisan voiton vei Erik Rost, joka kukisti Tunisin runsaalla minuutilla. Milka Leppäsalmi jäi voittajalle runsaat neljä minuuttia. Myös Suomen kärkinimien takana muut ottivat askeleen ylöspäin. Hannu-Pekka Pukema oli viides, vaikka tekikin yhden ison virheen ensimmäisellä lenkillä. Janne Häkkisen sijoitus vaativalla keskimatkalla oli kahdeksas, viikon paras sekin. Naisten kisassa Sonja Mörsky oli kahdeksas ja sauvansa katkaissut Tiia Tallila 14:sta.

– Milka Leppäsalmi ei tehnyt tänään virheitä, ja oli tyytyväinen kisaansa. Sonja Mörsky oli kartanvaihdossa vielä neljäntenä, mutta sijoitus putosi viimeisellä lenkillä. Rata oli tänään erittäin vaativa. Maastossa pystyi tekemään paljon oikoja, mutta avoimessa metsässä oli vaikea hahmottaa, mistä pystyy oikomaan ja missä hanki on liian pehmeä, kertoi Suomen maajoukkueen päävalmentaja Eivind Tonna Kaliforniasta.

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin USAn kiertue päättyy perjantaina kilpailtavaan sprinttiviestiin.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Lake Tahoe USA
3. osakilpailu, keskimatka
Miehet: 1) Erik Rost SWE 45.14, 2) Andrei Grigorijev RUS 45.30, 3) Staffan Tunis FIN 46.20, 4) Peter Arnesson SWE 46.57, 5) Hannu-Pekka Pukema FIN 48.15, 6) Gion Schnyder SUI 48.17, 8) Janne Häkkinen FIN 48.33.
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 42.30, 2) Josefine Engström SWE 44.46, 3) Milka Leppäsalmi FIN 46.48, 4) Anastasia Svir RUS 46.50, 5) Alison Crocker USA 47.23, 6) Audhild Bakken Rogustad NOR 47.30, 8) Sonja Mörsky FIN 48.50, 14) Tiia Tallila FIN 52.07.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail