Suomen joukkue hiihtosuunnistuksen maailmancupiin

Hiihtosuunnistuksen maailmancup käynnistyy Yhdysvaltain Bear Valleyssa 28. tammikuuta. Kyseessä on samalla ensimmäinen tämän tason hiihtosuunnistuskilpailu uudella mantereella. Bear Valleyn pitkän matkan kilpailu käydään n. 2000 metrin korkeudessa, minkä jälkeen cup jatkuu Truckeessa, jossa kisataan sprintti, keskimatka ja sekaviesti 1.-3. helmikuuta.

Suomen joukkueeseen on Kiilopään ja Keminmaan katsastusten jälkeen valittu kolme naista ja kolme miestä.

Naiset (3): Milka Leppäsalmi Haapamäen Urheilijat, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Tiia Tallila Valkeakosken Haka
Miehet (3): Janne Häkkinen Suunta-Jyväskylä, Hannu-Pekka Pukema Navi, Staffan Tunis Femman

Milka Leppäsalmea lukuun ottamatta koko joukkue osallistuu viikon omakustanteiselle valmistautumisleirille Kirkwoodissa 20. tammikuuta alkaen. Tiia Tallilan ja Hannu-Pekka Pukeman osalta myös maailmancup on osin omakustanteinen. Mm. Marjut Turunen, Matti Keskinarkaus, Olli-Markus Taivainen ja Ville-Petteri Saarela jättävät USA:n kiertueen väliin.

Kisasivut

Hiihtosuunnistuksen maailmancup