Kasva Urheilijaksi -testit sopivat 11-15-vuotiaille

Kasva Urheilijaksi -testit on suunniteltu juuri 11-15-vuotiaille. Mnipuolisuutta mittaava ominaisuustesti palautteineen laittaa nuoret miettimään omaa tekemistään, koska tulos kertoo kannustavasti, mikä ominaisuus on hyvä ja mitä kannattaisi kehittää.

Ok Orient piti testiviikonlopun 26.-27.11.  Janika Liitiäinen, Janina Salo ja Linnea Johansson pitivät eniten kuntopallon heitosta. Kestävyyssukkulajuoksu ja sisupunnerrus olivat tiukimpia testejä – mutta kivaa on ollut, tuumasivat tytöt.

Niklas Salon ja Ville Varjolaakson mielestä 5-loikka oli paras testi. Sisupunnerrus oli kaikkein haastavin, kertoivat pojat.

Testin toteuttaneet valmentajat totesivat, että testien ohjeisiin kannattaa perehtyä huolella. Testitulosten arvioinnissa tulee aina huomioida nuorten eriaikainen kehittyminen. Jokainen vertailee vain omia tuloksia.

Nettijärjestelmä antaa sopivasti vinkkejä, mikä ominaisuus kaipaa kohennusta. Kevääällä voi jälleen tehdä testit ja katsoa, miten kehitystä on tapahtunut.

Suunnistus on noussut Kasva Urheilijaksi -testisivutolle rekisteröityneiden käyttäjien määrässä sijalle kaksi lajien välisessä rankingissa. Testi sopiikin mainiosti mittaamaan ominaisuuksia, jotka eivät näy suunnistustuloksessa tai testijuoksutuloksessa.

Ominaisuustestin lisäksi nuoret voivat tehdä sivustolla elämänrytmitestin. Siinä täytetään viikon ajan nettipäiväkirjaan mm. syöminen, nukkuminen ja liikunta. Päivittäin testin tekijä saa pikapalautetta ja viikon päätteeksi kattavamman palautteen. Terveellinen elämänrytmi onkin urheilullisen elmäntavan perusta.