Treffataan!

Marraskuuta pusketaan toistaiseksi leudossa säässä. Kun keväällä jännitettiin lumen sulamista ennen ensimmäisiä kesäkisoja, niin nyt keräävät hiihtoniilot jo kierroksia koneeseen, kun lunta ei meinata saada suksien alle. Ehkä nyt käy niin kuin keväälläkin,  muutos tapahtuu sitten silmänräpäyksessä.

Niin on vuodet erilaisia ja lumet tulee ja menee, mutta yksi asia pysyy. Marraskuun loppupuolella lähdetään treffeille. Vuoden pimeimpään aikaan osuva viikonloppu samanhenkisten ihmisten kanssa piristää kummasti. Samassa paketissa ajatustenvaihtoa ja keskustelua lajin kehittämisestä, suunnistusta ja vielä illanvietto vuoden parhaiden suunnistusvaikuttajien saadessa palkintonsa. Mikäpä sen mukavampaa kaamosväsymyksen torjuntaa. Tänä vuonna treffataan Jyväskylässä ja ilmoittautumisten perusteella suunnistajat ovat tulossa paikalle isolla joukolla. Pitäisiköhän laittaa punainen neilikka rintapieleen tunnistamista varten?

Rastitreffien lisäksi syksyllä on tapailtu myös IRMAn kanssa. Suunnistajat ovat ahkerasti käyneet kirjautumassa ja tutustumassa palveluun. Edelleen moni rekisteröityy uutena käyttäjänä, vaikka lisenssinumerolla pääsee etusivulta kirjautumaan suoraan. Jos ei ole varma lisenssinumerostaan, kannattaa se tarkistaa kirjautumissivulta painikkeesta ”Tarkista lisenssinumero”. Suurta vahinkoa ei ylimääräisistä käyttäjätunnuksista tapahdu, ne poistetaan täällä toimistolla ja sinne täytetyt tiedot yhdistetään vanhaan lisenssinumeroon.

Kilpailukalenterin ja rankilistojen lisäksi IRMAan on avattu myös kilpailuilmoittautuminen, osallistumis- ja lisenssimaksujen maksaminen sekä ratamestaripätevyys- ja ansiomerkkihakemukset. Ohjeita eri toimintoihin löytyy liiton nettisivuilta ja aina voi apua kysyä ongelmatilanteissa myös täältä toimistoltakin.

Seuroissa kannattaakin nyt hiihtosuunnistuskauden jo kolkutellessa  ovella sopia ilmoittautumisperiaatteista. Huomionarvoista on myös se, että ilmoittautuminen ei onnistu ilman voimassaolevaa lisenssiä, jonka voi nyt siis myös maksaa samantien IRMAssa. Vanha käytäntö lisenssimaksulappujen lähettämisestä kotiin jää samalla nyt historiaan. Myös Nuori Suunta -kortit lunastetaan IRMAssa, eikä koontilistoja siten enää lähetetä. Paperin pyörittely siis vähenee, mikä toivottavasti helpottaa kaikkia.

Sitten vain hiihtokelejä odotellessa ylös, ulos ja lenkille ja välillä treffeille.

Nähdään Rastitreffeillä neilikalla tai ilman!

-Paula Partanen-