Taini jatkaa suunnistusmaajoukkueen päävalmentajana

Viime syksystä alkaen suunnistusmaajoukkuetta valmentanut Juha Taini, 32, jatkaa päävalmentajana seuraavat kaksi vuotta. Suomen Suunnistusliitto ja Taini ottivat käyttöön sopimukseen sisältyneen kahden vuoden option.

– Olin itse ajatellut, että jatkan työssäni myös seuraavat kaksi vuotta, ja nyt siihen saatiin vahvistus. Ihan hyvältä siis tuntuu, kommentoi Taini.

– Kausi on ollut ihan positiivinen. Paljon asioita olemme tehneet ja uudenlaisia toimintamalleja on kehitelty. Suurimpana muutoksena on sprintin tuominen omaksi painopisteeksi. Olen myös rohkaissut urheilijoita erikoistumaan, kertasi Taini menneen vuoden saldoa.

Kesän 2011 MM-kisoissa Ranskassa Pasi Ikonen suunnisti hopeaa pitkällä matkalla ja naisten viestijoukkue voitti kultaa.

Tainin kahden vuoden periodin huippuna tulee olemaan vuoden 2013 MM-kotikisat, jotka järjestetään Vuokatissa 6.–14.7.2013. Ensi kesänä MM-mitaleista kilpaillaan Sveitsissä.

– Näkisin, että jos Vuokatin MM-kisoista haluamme todella mitalisadetta, pitää meidän urheilijoiden pystyä nostamaan fyysistä tasoaan, mainitsi Taini seuraavan kahden vuoden ajan yhden suurimmista haasteista.

Maajoukkueen kakkosvalmentajana jatkaa Antti Harju.