Tampereen Pyrintö ja Vaajakosken Terä SM-viestivoittoihin

Naisten voittajajoukkueen haastattelu (video)
Miesten voittajajoukkueen haastattelu (video)

Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkueen naiset, Venla Niemi, Saila Kinni ja Anni-Maija Fincke, ottivat kultaa SM-viestissä tänään Vimpelin Lakeaharjulla.

Kilpailu alkoi joukkueen osalta hyvin, sillä aloittajana ollut Venla Niemi tuli vaihtoon ensimmäisenä. Johtoasema säilyi toisella osuudella Saila Kinnin vaihtaessa yli viisi minuuttia ennen seuraavana ollutta MS Parman Outi Sareilaa. Pyrinnön ankkurin Anni-Maija Fincken tehtäväksi jäi viimeistellä hyvin sujunut kilpailu, minkä hän teki hieman yli kolmen minuutin erolla seuraavaan.

Kultainen mitali oli varmasti Pyrinnön naisille mieluinen, sillä viime vuonna voitto meni SK Pohjantähdelle.

Hopeaa sai Paimion Rasti joukkueella Saara Norrgrann, Katri Lindeqvist ja Inga Dambe ja pronssia MS Parma joukkueella Laura Lammila, Outi Sareila ja Maija Sianoja.

Miesten viestissä kultaa voitti Vaajakosken Terä joukkueella Juha Sorvisto, Jani Lakanen, Pasi Ikonen ja Anders Nordberg.

Terä nousi johtoon kolmannella osuudella Pasi Ikosen leimatessa ensimmäisenä lähes joka rastilla. Ankkuriosuudelle Terän norjalaisvahvistus Nordberg pääsi lähtemään hieman alle kaksi minuuttia ennen Paimion Rastin Frederic Portinia, joka lopulta ankkuroi joukkueensa hopealle.

Toiseksi miesten viestissä tuli siis Paimion Rasti joukkueella Teemu Väre, Kim Fagerudd, Markus Lindeqvist ja Frederic Portin. Pronssia sai viime vuoden voittajajoukkue Kalevan Rasti joukkueella Jere Pajunen, Antti Nurmonen, Simo-Pekka Fincke ja Thierry Gueorgiou.

Alustavat tulokset, SM-viesti, Vimpeli:

Naiset: 1) Tampereen Pyrintö (Venla Niemi, Saila Kinni, Anni-Maija Fincke) 2.17.38, 2) Paimion Rasti (Saara Norrgrann, Katri Lindeqvist, Inga Dambe) 2.21.28, 3) MS Parma (Laura Lammila, Outi Sareila, Maija Sianoja) 2.23.00.

Miehet: 1) Vaajakosken Terä (Juha Sorvisto, Jani Lakanen, Pasi Ikonen, Anders Nordberg) 3.44.04, 2) Paimion Rasti (Teemu Väre, Kim Fagerudd, Markus Lindeqvist, Frederic Portin) 3.48.35, 3) Kalevan Rasti (Jere Pajunen, Antti Nurmonen, Simo-Pekka Fincke, Thierry Gueorgiou) 3.49.56.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail