Haralle EM-kultaa sprintistä

Suomen Marika Hara oli nopein pyöräsuunnistuksen EM-kisojen avausmatkalla. Hara otti yhdeksän sekunnin erolla Viipurin keskustassa käydyn EM-sprintin voiton. Toiseksi ajoi Ranskan Gaelle Barlet ja kolmanneksi Puolan Anna Kaminska. Tiukassa kisassa puolalainen hävisi Haralle 16 sekuntia. Suomen Ingrid Stengård oli viides 26 sekuntia pronssimitalista jääneenä.

Marika Hara oli tyytyväinen EM-kultaa tuoneeseen avauskisaan.

– Suurempia virheitä en tehnyt, pari risteyksen ohiajoa ja yksi reitinvalintavirhe, kun kiersin taloalueen väärän kautta. Muuten meni mukavasti, Hara arvioi kisan jälkeen.

EM-sprintti ajettiin Viipurin keskustassa, mikä antoi lisämaustetta sähäkälle sprinttikisalle.

– Ilmeisesti järjestäjät olivat yrittäneet pysäyttää liikennettä, mutta kisa-alueella liikkui silti autoja, ja meno oli välillä aika vaarallista. Teitten kuntokaan ei ollut kauhean mahtava, välillä asfaltissa oli jäätävän kokoisia reikiä, Hara kertoi.

Miesten kisassa voiton vei Tanskan Erik Skovgaard Knudsen, jonka voittomarginaali oli myös yhdeksän sekuntia. Tsekki Jiri Hradil oli sekunnin nopeampi kuin Suomen Jussi Laurila jättäen tämän pronssille. Mitali oli Laurilan ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali.

Pyöräsuunnistuksen EM-kisat, Viipuri Venäjä

Sprintin tulokset
Miehet: 1) Erik Skovgaard Knudsen DEN 21.58, 2) Jiri Hradil CZE 22.07, 3) Jussi Laurila FIN 22.08, 4) Tönis Erm EST 22.09, 5) Valeri Gluhov RUs 22.37, 6) Juho Saarinen FIN 22.41, 8) Samuli Saarela FIN 22.58, 13) Juuso Jutila FIN 23.28, 49) Samuel Pökälä FIN 28.20, Pekka Niemi FIN dsq.
Naiset: 1) Marika Hara FIN 19.21, 2) Gaelle Barlet FRA 19.30, 3) Anna Kaminska POL 19.37, 4) Michaela Gigon AUT 19.47, 5) Ingrid Stengård FIN 20.03, 6) Hana Bajtosova SVK 20.13, 20) Susanna Laurila FIN 21.58.