Kultainen kompassi -cupin finaalissa lähes 200 nuorta yhteislähdössä

Kultainen kompassi -cupin finaali suunnistetaan Nokialla sunnuntaina 11.9. Kilpailuun on ilmoittautunut 23 kahdeksanhenkistä aluejoukkuetta eri puolilta Suomea. Kaikki finaalikilpailun osallistujat ovat 13 – 14-vuotiaita.

Hämeen Suunnistus ja Kaakon Suunnistus ovat mukana neljällä joukkueella kumpikin ja FSO kolmella joukkueella. Useilta alueilta on kilpailussa kaksi joukkuetta.

Jokaisessa joukkueessa on 4 tyttöä ja 4 poikaa, jotka kaikki juoksevat eri radan. Lähdössä on tiedossa kuhinaa, kun lähes 200 nuorta suunnistajaa juoksee samanaikaisesti maastoon.

Finaali toteutetaan yhteislähtökilpailuna hajontaradoille, joissa on neljä ratavaihtoehtoa tytöille ja neljä pojille. Joukkueen kaikki jäsenet suunnistavat eri radan. Ratojen ohjeaika on noin 30 min. Aluejoukkueen yhteistuloksiin huomioidaan joukkueen kolmen parhaan pojan ja kolmen parhaan tytön pistemäärä. Pisteitä jaetaan kunkin radan sijoitusten perusteella. Ensimmäiseksi sijoittunut tuo joukkueelle 50 pistettä, toinen 40, kolmas 35, neljäs 32, viides 29, kuudes 28 jne. Finaalin voittaja on suurimman pistemäärän kerännyt aluejoukkue, joka saa haltuunsa vuodeksi Kultainen kompassi -kiertopalkinnon.

Kultainen kompassi -cupissa on alueiden osakilpailuja kesän aikana. Alueet ovat keväällä määritelleet valintakriteerit, joiden mukaan finaalijoukkueet on valittu.

Finaalin järjestelyistä vastaa Rasti-Nokia, joka järjestää samana päivänä myös kansallisen kilpailun. Kansallisen kilpailun sarjoihin on ilmoittautunut noin 400 osallistujaa, myös maajoukkuesuunnistajia. Maasto on suurelta osin kalliopohjaista ja näkyvyydeltään hyvää.

Kultainen kompassi -cupin finaalin kisasivut.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail