Omaa tasoa mittaamaan

Olli-Pekka Koistinen on tänä vuonna päässyt maistamaan menestystä Suomen sprinttikisoissa, sillä Huippuliigan avauskilpailussa Särkänniemessä hän suunnisti voittoon ja SM-sprintissä kolmanneksi.

Ensimmäistä kertaa MM-kilpailuihin lähtevällä Koistisella tavoitteena Ranskassa on sekä testata oma taso kansainvälisesti että tehdä suoritus, johon voi itse olla tyytyväinen.

– Hieno juttu päästä mittaamaan oma taso kisoissa, joissa parhaat ovat mukana. Sellaista kisaa ei vielä ole tullut, Koistinen kertoo.

Mitään sijatavoitetta urheilija ei halua Ranskaan itselleen asettaa. Itse hän voisi olla tyytyväinen, jos finaalissa tulos olisi 20 parhaan joukossa. Hyvä suoritus olisi sellainen, että fyysisesti saa itsestä kaiken irti ja että reitinvalinnoista lähes kaikki olisi virheettömiä.

MM-vauhtia 26-vuotias Koistinen on hakenut sprinttimaajoukkueen mukana. Talvella leirit veivät miehen Ranskaan ja Sveitsiin, joissa harjoiteltiin sprinttisuoritusta kapeilla kujilla ja suomalaisesta poikkeavassa kaupunkityypissä.

Sprintissä Koistista viehättää sen lyhyys.

– Sprintti sopii minulle, koska se vaatii nopeita päätöksiä, on vauhdikas ja koska jaksan keskittyä koko kilpailun ajan.

Sprinttiin Koistinen aikoo panostaa jatkossakin, vaikka tulevaisuudessa myös metsämatkat kiinnostavat.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail