Naiset viestin maailmanmestareiksi

Suomen naiset voittivat MM-viestin jännittävien vaiheiden jälkeen. Suomi puolusti viime vuotista viestikultaa kolmikolla Anni-Maija Fincke, Merja Rantanen ja Minna Kauppi. Voitto ratkesi vasta loppusuoralla tiukan loppukirikamppailun ja erittäin vaiherikkaan ankkuriosuuden jälkeen.

– Aika uskomatonta, tunteet menivät ankkuriosuuden aikana vuoristorataa. Lopussa uskoin, että Minna tulee sisulla, Anni-Maija Fincke kertoi voiton ratkettua.

Anni-Maija Fincke toi Suomen ensimmäiseltä osuudelta vaihtoon kärjessä yhdessä Tsekin kanssa. Merja Rantanen teki toisella osuudella pientä koukkua ja putosi viidenneksi. Rantanen ei ollut omaan suoritukseensa tyytyväinen, mutta harmistus vaihtui iloksi voiton varmistuttua.

– On puulla päähän lyöty olo. Tämä pyyhkii suorituspettymystä pois. Kyllä me nämä viestit hoidetaan, Rantanen iloitsi.

Ankkuriosuudella Kauppi hoiti kullan jälleen kerran kotiin, vaikka voittoa saatiin jännittää viimeiseen saakka.

– Tämä oli henkinen voitto. Me tarvitsimme tämän. Olen jo monta päivää odottanut, että nämä kisat loppuvat ja pääsee valmistautumaan ensi kauteen, mutta ennen viestiä ajattelimme, että tämä me jaksetaan ja tämä me voitetaan, kertasi iloinen Kauppi maalissa.

Tulokset, MM-viesti, naiset, La Féclaz, Ranska:

1) FIN 1.42.42 (Anni-Maija Fincke, Merja Rantanen, Minna Kauppi), 2) CZE 1.42.43 (Martina Zverinova, Eva Jurenikova, Dana Brozkova), 3) SWE 1.42.44 (Helena Jansson, Tove Alexandersson, Annika Billstam), 4) NOR 1.43.38 (Mari Fasting, Heidi Bagstevold, Marianne Andersen), 5) DEN 1.43.45 (Ida Bobach, Signe Söes, Maja Alm), 6) EST 1.43.59 (Grete Gutmann, Liis Johanson, Annika Rihma).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail