Kinnillä ei puntti tutise ensimmäisessä MM-startissa

Sunnuntaina Tamperelaisella Saila Kinnillä on edessä tiukka paikka: MM-keskimatkan karsinta. Tampereen Pyrintöä seuratasolla edustava Kinni lunasti nyt ensimmäisen kerran lipun aikuisten MM-kilpailuihin. Täysin kokematon Kinni ei maajoukkuekuvioissa ole, sillä takana on muun muassa useita maailmancupin startteja sekä PM-edustus.

24-vuotias Kinni kertoo, että itseluottamus on kohdillaan MM-kilpailuihin mentäessä.

– Jännitystä varmaan piisaa ekassa MM-startissa ja vasta kisojen jälkeen voi tietää, miten paine vaikuttaa. Toisaalta Suomipaitapäällä juoksu ei ole ihan uusi juttu, eikä ulkopuolelta tule kovia odotuksia. Keskimääräistä paremmalla itseluottamuksella lähden kisoihin. Lähtöviivalla ei puntti tutise, Kinni toteaa.

Keskimatka juostaan korkealla, mutta se ei Kinniä hirvitä. Hotellikuoleman välttämiseksi tamperelainen saapui kisapaikalle vasta neljä päivää ennen kilpailuja. Viimehetken valmistautumiseen kuului muun muassa pari kovaa harjoitusta Tampereen ryteiköissä.

Kinni juoksee MM-kilpailuissa näillä näkymin vain keskimatkan. Matka sopii naiselle hyvin, mistä kertoo myös neljän vuoden takainen nuorten keskimatkan MM-pronssi. Keskimatkan vahvuutenaan tuleva diplomi-insinööri pitää teknistä suunnistustaitoa sekä kykyä rytmittää suoritustaan tarpeen mukaan.

– Haastava maasto vaatii keskittymistä ja suorituksen hallintaa. Tavoitteena on tehdä riskitön oma suoritus. Sillä pitäisi lappujen löytyä ja finaalipaikan irrota, Kinni kertoi valmistautumisestaan keskimatkan karsintaan.