Fin5-salakatselun tutkinnassa yhteydenottojen aika

Fin5-suunnistusviikolla ilmi tulleen naisten pesutilan salakatselun ja -kuuntelun tutkinnassa on edetty siihen vaiheeseen, että mahdollisesti kuvatuiksi tulleisiin suunnistajiin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä. Poliisi on selvittänyt maaliintuloaikojen perusteella mahdolliset kuvatuksi tulleet henkilöt ja yhteistyössä Suunnistusliiton kanssa heille on lähetetty kirjeitse poliisin tiedote ja yhteydenottolomake, jotka saapuvat perille viimeistään tiistaina. Mikäli kirjeen saanut henkilö arvioi olleensa suihkussa ilmoitettuna kuvausaikana, hänen toivotaan lähettävän yhteydenottolomakkeen tapausta tutkivalle poliisille. Poliisi ottaa heihin myöhemmin yhteyttä ja sopii ajankohdan, jolloin henkilö voi käydä paikallispoliisissa tunnistamassa itsensä ja esittämässä mahdolliset vaatimuksensa.

 

– Jokaisen asianomistajan sana painaa. Kaikkia käsitellään kuitenkin yksittäistapauksina, joten kenenkään ei pidä odottaa, että kyllä joku muu varmaan ilmoittautuu, tapausta tutkiva ylikonstaapeli Eira Pajuharju Vihdin poliisilaitokselta muistuttaa.

 

Sekä Pajuharju että Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala korostavat, että tapauksen tutkinta ja käsittely pidetään mahdollisimman yksityisenä.

 

– Emme ole liitossa osallistuneet, emmekä osallistu kuvatun materiaalin tutkimiseen ja henkilöiden tunnistamiseen. Liiton rooli on ollut yhteistietojen etsijänä, Kulmala korostaa.