Merja Rantanen oli ylivoimainen keskimatkan MM-katsastuksessa

Suomen joukkueen valinta suunnistuksen MM-kilpailuihin Ranskaan on loppusuoralla. Tänään keskiviikkona joukkueeseen halajavilla urheilijoilla oli keskimatkan MM-katsastus. Huomenna torstaina vuorossa on pitkä matka. Katsastukset käydään Ranskassa, tulevien MM-kilpailumaastojen läheisyydessä.

Keskimatkan katsastuksesta parhaiten selviytyivät Merja Rantanen ja Jarkko Huovila. Rantanen teki vahvan suorituksen olemalla yli kaksi minuuttia nopeampi kuin toiseksi naisten suunnistanut Bodil Holmström. Kolmannen paikan jakoivat Saila Kinni ja Heini Wennman. Minna Kauppi oli viides.

– Rantanen voitti melkein kolmella minuutilla, vaikka teki pieniä virheitä. Tämä osoittaa, että hän on MM-kisoissa kiinni mitaleissa, päävalmentaja Juha Taini totesi.

Miehissä Jarkko Huovila jätti taakseen reilulla kahdella minuutilla toiseksi suunnistaneen Tero Föhrin. Kolmanneksi taisteli Hannu Airila. Neljänneksi ehti Mats Haldin ja viidenneksi Pasi Ikonen.

– Huovilan suoritus oli erinomainen. Hieman väsyneenäkin hän teki suorituksen, jolla menisi MM-kisoissa kymmenen parhaan joukkoon. Erittäin hyvältä vaikuttaa, Taini kertoi.

Kukaan suomalaisista ei ole harjoitellut katsastusmaastojen alueella, joten parhaimpien suoritukset olivat Tainin mielestä erittäin onnistuneita. Hyvät suoritukset MM-maastoja vastaavissa oloissa tuovat urheilijoille itseluottamusta kauden päätapahtumaa varten.

– Parhailla suunnistus sujuu varsin hyvin. Vauhti paranee vielä, ja kun suorituksenhallintaa saadaan vielä hiottua, niin menestystä voisi olla tarjolla, Taini ennakoi.

Huomenna ohjelmassa on pitkän matkan katsastus, jonka jälkeen tehdään valinnat Ranskan MM-kisoihin. Valinnat julkaistaan perjantaina 29.7.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail