Suomalaismiehet kaukana kärjestä NORT-avauksessa

Suomalaiset eivät menestyneet Nordic Orienteering Tourin ensimmäisessä osakilpailussa, joka oli samalla maailmancupin avaus. Parhaiten suomalaisista pärjäsi Mats Haldin, joka oli 15. Porvoon vanhassa kaupungissa juostussa sprinttifinaalissa.

Haldin pystyi tekemään melko puhtaan suorituksen, mutta eroa kärkeen kertyi vähitellen läpi matkan.

– Virheitä ei tullut, mutta tulos oli huono. Tältä kaudelta ei ole paljoa kisakokemusta ja kilpailuun on vaikea löytää sujuvuutta, kokenut maajoukkuemies totesi kilpailun jälkeen.

Maailmancupin avaus oli sveitsiläisten juhlaa, sillä tuloslistalla viiden kärjessä komeilee vain puna-valkoisia. Voiton otti ensimmäistä vuotta aikuisten sarjassa oleva Matthias Kyburz. Kakkoseksi suunnisti Matthias Merz ja kolmannelle sijalla sprinttasi Fabian Hertner.

Nordic Orienteering Tourin tilanteessa Suomen miesten tilanne on valoisampi, sillä aamupäivän karsinnan ajoista vähennetään finaalissa ansaitut bonussekunnit. NORTia johtaa ensimmäisen osakilpailun jälkeen Sveitsin Matthias Merz, toisena on Norjan Olav Lundanes ja kolmantena Suomen Pasi Ikonen. Bonusajat huomioiden Ikosen ero NORT-kärkeen on 47 sekuntia.

Nordic Orienteering Tour, Porvoo
Miesten finaali, sprintti, 3,3 km
1) Matthias Kyburz SUI 15.49, 2) Matthias Merz SUI 15.58, 3) Fabian Hertner SUI 15.59, 4) Matthias Müller 16.02, 5) Daniel Hubman SUI 16.05, 6) William Lind SWE 16.09, 7) Erik Rost 16.13, …, 15) Mats Haldin FIN 16.43, 22) Pasi Ikonen FIN 17.00, 24) Tero Föhr FIN 17.07, 26) Olli-Markus Taivainen FIN 17.07, 27) Jonne Lehto 17.15, Hannu Airila FIN hyl.