Muuttopuuhia

Suunnistusliiton toimisto muuttaa. Tai oikeastaan on suurimmaksi osaksi jo muuttanut, vain toimistopäällikkö, toimistosihteeri ja harrastepäällikkö ovat enää SLU-talon viidennessä kerroksessa. Muu toimiston väki on jo päässyt uusiin tiloihin kerrosta alemmas, Hiihtoliiton entisiin tiloihin. Kauan kaivattua lisätilaa löytyi lopulta talon neljännestä kerroksesta. Vaihdamme tiloja Hiihtoliiton kanssa ja nappaamme pari huonetta vielä Pesäpalloliitoltakin. Suunnistuksen noste näkyy näin konkreettisesti henkilöstön lisätilojen tarpeena.

Muuttolaatikoita pakatessa ja kaappeja tyhjennellessä on törmätty moniin muistoihin. Lehtileikkeet, kartat, kirjat, oppaat, kirjeet ja monet muut pikkutavarat ovat kertoneet omalla tavallaan suunnistuksen historiasta ja nostattanut huulille monet hymyt. Arkistoja on yritetty hellävaraisesti siivota ja luopua edes jostain hyllyllä vuosikausia tarpeettomana lojuneesta materiaalista. Vaikka mitään arvokasta tai tärkeää ei olekaan heitetty pois, on ajoittain koettu luopumisen tuskaa. ”Mulla ois täällä 50 karttaa Kanarialta, tarttisko kukaan, vaan 20 vuotta vanhoja?” -tyypiset huudot ovat kaikuneet käytävällä ja kierrättämällä onkin moni tavara löytänyt uuden käyttötarkoituksen. Luurankoja ei kaapeista ole löytynyt, mutta melkein kaikkea muuta.
Omasta hyllystäni löytyi vuonna 1950 painettu Suunnistamisaapinen. Aapisesta löytyy mm. Suunnistajan 10 käskyä. Niistä 10. kuuluu näin: Jos saavutat voiton, iloitse siitä, mutta älä anna sen huumata itseäsi. Jos kärsit tappion, älä ”selittele”, vaan suhtaudu siihen tyynesti ja miehekkäästi. Muista, ettet elä urheillaksesi, vaan urheilet elääksesi.

Näiden viisaiden sanojen myötä toivotan kaikille elämyksellistä kesää lukuisissa erilaisissa suunnistustapahtumissa ympäri Suomen.

PS. Tarvitseeko kukaan mappeja?

-Paula Partanen-