Vastuu kilpailukortista

Suunnistuksen kilpailukauden päästyä hyvään alkuun on syytä muistuttaa siitä, että on kilpailijan vastuulla tarkistaa, että kilpailunjärjestäjälle on ilmoitettu kilpailijan oikea Emit-kortin numero. Tarkistaminen onnistuu esim. lähtöluettelosta. Jos numero on väärä, on se korjattava oikeaksi ennen kilpailusuoristusta. Lajisäännön 11.518 mukaisesti kilpailijan suoritus hylätään, jos hän on käyttänyt muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia.Muistakaa siis tarkistaa asia!

On myös syytä muistaa, että vain alkuperäisen avaamattoman kilpailukortin käyttö on sallittua kilpailuissa. Avattu elektroninen kilpailukortti voi aiheuttaa tarpeettomia hylkäyksiä kilpailuissa. Avattu elektroninen kilpailukortti voi käydä väärää aikaa avaamisen jälkeen joko tahattomasti tai tahallisesti. Tahaton kellon käyntivirhe voi aiheutua kosteudesta ja tahallinen käyntivirhe voidaan saada aikaa kortin komponentteja vaihtamalla tai käsittelemällä.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail