Kevään 2011 Rastiseikkailut käynnistyneet

Suunnistajat ovat ottaneet tossunsa esille talvisäilöstä ja käynnistäneet kesäkautensa. Seurat ovat lähteneet hyvin mukaan koulujen Rastiseikkailujen järjestämiseen ja useita tapahtumia onkin jo kauden käynnistyessä järjestetty. Tälle vuodelle Rastiseikkailun järjestämistä ei ole erikseen tarvinnut hakea, vaan järjestämismahdollisuus on kaikilla seuroilla. Rastiseikkailuun on olemassa valmis suunnitelma, jota seurat voivat hyödyntää oman paikallisen tapahtuman toteutuksessa. Järjestämisen tueksi on saatavilla myös eri toimintapisteissä tarvittava materiaali.

Rastiseikkailutapahtuma on kouluille suunniteltu suunnistustapahtuma, joka on kehitetty markkinoimaan suunnistusta monipuolisena ja erilaisille lapsille sopivana liikuntaharrastuksena. Päivän tarkoituksena on antaa suunnistuksesta ennen kaikkea onnistumisen kokemuksia. Rastiseikkailussa kierretään viidellä eri toimintarastilla: aarteen etsintä, supersprintti, leimausrata, tarkkuussuunnistus ja pistesuunnistus. Toimintapisteillä lapsia auttavat ja neuvovat järjestävän seuran ohjaajat sekä koulujen opettajat.

Tapahtumapaikkana on koulun piha tai urheilukenttä lähiympäristöineen, jossa koululaiset pääsevät harjoittelemaan kartanlukutehtäviä laadukkailla ja helppolukuisilla pihakartoilla.

Lue lisää Paimion Rastin järjestämästä Rastiseikkailutapahtumasta.

Kevään aikana Rastiseikkailutapahtumia järjestetään Paimion lisäksi ainakin Raumalla, Haapavedellä, Uudessakaupungissa, Oulaisissa, Orimattilassa, Sastamalassa, Forssassa, Mäntsälässä, Kuortaneella ja Kuusamossa.

Tapahtuman järjestäminen on mahdollista seuralle ja koululle parhaiten sopivana ajankohtana. Nyt onkin aika sopia koulun kanssa tapahtuman järjestämisestä ensi syksyn aikana. Seuran rooli Rastiseikkailujen järjestäjänä on ensiarvoisen tärkeä, mutta sellaisen voi järjestää myös koulu itsenäisesti. Rastiseikkailujen järjestäminen on ensiarvoisen tärkeää, sillä niiden on huomattu piristävän koulusuunnistusta ja antavan opettajille uusia virikkeitä suunnistustunneille. Tapahtuman järjestämällä seura voi myös markkinoida oman seuransa toimintaa.