Haldin ja Rantanen näyttökisan kärjessä

Suunnistuskauden ensimmäinen näyttökisa käytiin Sveitsissä taitoleirin yhteydessä. Pitkän matkan kisan voittivat Mats Haldin ja Merja Rantanen.

Parhaillaan Sveitsin Solothurnissa leireilevä suunnistusmaajoukkue osallistuu viikonvaihteessa Zürichin liepeillä kilpailtaviin Sveitsin mestaruuskilpailuihin. Lauantaina ohjelmassa on Bremgartenissa käytävä kaupunkisprintti ja sunnuntaina jatketaan keskimatkalla Erdmannlisteinin sveitsiläisittäin tasaisessa maastossa.

Runsaasti kilpailuja sisältävä taitoleiri noudattelee maajoukkueen uutta linjausta kilpailla runsaasti ulkomailla ja opetella onnistumaan vieraammissa maastotyypeissä. Suunnistuksellisesti leirillä haetaan yhtymäkohtia sekä Ranskan 2011 että Sveitsin 2012 MM-kilpailuja ajatellen.

Sveitsin mestaruuskilpailut toimivat SSL:n näyttökilpaluina sprinttiin ja keskimatkalle. Keskiviikkona puolestaan kilpailtiin maajoukkueen järjestämä pitkän matkan näyttökilpailu Schmidwaldissa.

Miesten 12,8km kilpailussa Halden SK:n Mats Haldin piti kovinta vauhtia ja naisten 8,4km radalla etevin oli Kooveen Merja Rantanen. Sekä naisten että miesten kilpailuissa useat urheilijat joutuivat jättämään startin väliin sairastumisista ja jalkaongelmista johtuen.

Pitkän matkan näyttökilpailun tulokset, Schmidwald Sveitsi
Miehet 12,8 km: 1) Mats Haldin Halden SK 1.19.02, 2) Jani Myllärinen Koovee 1.20.14, 3) Jere Pajunen Kalevan Rasti 1.22.31, 4) Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi 1.22.54, 5) Pasi Ikonen Vaajakosken Terä 1.23.08, 6) Hannu Airila Kalevan Rasti 1.32.33.
Naiset 8,4 km: 1) Merja Rantanen Koovee 57.46, 2) Anni-Maija Fincke Tampereen Pyrintö 59.02, 3) Maria Rantala Angelniemen Ankkuri 59.55, 4) Bodil Holmström NTNUI 1.00.55, 5) Saila Kinni Tampereen Pyrintö 1.04.14.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail