Kasva Urheilijaksi testistö lanseerataan Your Movessa

Kasva Urheilijaksi -testistö kannustaa nuoria urheilulliseen elämäntapaan. neljästä testistä julkistetaan kaksi Your Move Suurtapahtuman SPORT-viikonlopussa 27.-29.5. Silloin lanseerataan ominaisuustesti ja elämärytmitesti, jotka ovat lajileireille osallistuvien käytössä viikonlopun ajan.

Kasva Urheilijaksi -ominaisuustesti sisältyy suunnistuksen SPORT-leirin ohjelmaan sunnuntaina 29.5. Testi kertoo, millä tasolla urheilijan fyysinen monipuolisuus on. Testissä mitataan mm. nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Testitulokset syötetään nettijärjestelmään, joka antaa kannustavaa ja ohjaavaa palautetta.

Ominaisuustestien seuraaminen Your Move -viikonloppuna on oiva tilaisuus myös seuran ohjaajille ja valmentajille nähdä tämä uusi työkalu, joka on sen jälkeen seurojen käytettävissä nuorten kehittymisen seurantaan. SPORT-viikonlopun ohjelmassa on tarjolla myös muuta sisältöä ohjaajille ja valmentajille, mm. Suomen Valmentajien tuomaa sisältöä.

Kasva urheilijaksi testien ensisijainen kohderyhmä on 11-15-vuotiaat kilpaurheilusta kiinnostuneet nuoret. Testistö sopii myös tätä vanhemmille urheilijoille. Talvella 2011 seiväshyppääjä Eemeli Salomäki teki testin yhdessä turkulaisten nuorten kanssa, kun testiä kokeiltiin ja samalla sitä kuvattiin Ylen Sisu-ohjelmaan.

Ominaisuustesti ja elämänrytmitesti avautuvat 1.6. kaikkien vapaaseen käyttöön osoitteessa www.kasvaurheilijaksi.fi.

Ilmoittaudu suunnistuksen Your Move SPORT-leirille, niin pääset ensimmäisten joukossa tekemään testin.

Lue kertomuksia 11-15-vuotiaiden kilpaurheilusta: Hampaat irvessä?

Tutustu hyvä lasten ja nuorten urheilu seminaarien materiaaleihin (rullaa sivun alaosaan)