Hetkittäin puuskittaista

Hiihtosuunnistuksen MM-kisoissa Ruotsissa kaikki ei ole mennyt ihan niin kuin Strömsössä.  Sään herra antoi tiistain sprintin aikana esimakua siitä, mitä ilma voi tuntureilla niin parhaimmillaan kuin hivenen haasteellisenakin olla. Kesken naisten viestin alkanut myräkkä toi lunta vaakatasossa, ja urheilijat saivat arpoa, menikö valittu reitti edes sinnepäin, kun eteensä ei nähnyt.

Järjestäjille keli aiheuttaa lisätyötä ainakin sen suhteen, että keskimatkan matkoja hieman lyhennettiin suunnitellusta. Myös urien pitäminen kunnossa vaatii oman osansa, aikaisesta aamusta alkaen.
Emitin uuden Touch Free -järjestelmän käyttäminen ei sprintissä sujunut kaikilta toivotulla tavalla, kun osalla urheilijoista jäi vahvistus rastilla käynnistä saamatta. Toiset huomasivat sen ja palasivat takaisin varmistamaan menettäen näin muutamia sekunteja. Toiset eivät huomanneet, ja saivat tuomiokseen hylkäyksen.

Hienojakin hetkiä on ollut. Ruotsin tulevaisuuden toivo, ”ihmelapsi”, Tove Alexandersson nappasi sprintistä kultaa jättäen liudan kokeneempia kilpasiskoja taakseen. Suomen Marjut Turunen taiteili kymmenen parhaan joukkoon. Puhumattakaan värisuorasta, jolla Suomen kovimmat hisustajat Olli-Markus Taivainen, Staffan Tunis ja Liisa Anttila avasivat kisaviikon.

Kisakatsojia paikalla tiistaina ei ollut kuin muutama kourallinen, mutta tunnelma heillä tuntui olevan sitäkin korkeammalla. Tunti ennen lähtöä maalialueelle saapunut venäläinen seurue nautti päivästä täysillä, sillä tötteröt soivat jo hyvissä ajoin ennen kuin kilpailijoista nähtiin vilaustakaan.

Kun ensimmäinen päivä oli yllätyksiä ja haasteita täynnä, jään innokkaan hermostuneesti odottamaan, mitä loppuviikko mahtaakaan tuoda mukanaan?

Seuraa tapahtumia Ruotsin Tänndalenissa verkossa: www.skiwoc2011.com.

-Veera Honkanen-

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail