Talenttiryhmät valittu

Suunnistuksen valmennusjohto on Vierumäen testileirin jälkeen täydentänyt valmennusryhmiään kaikkiaan kahdeksalla talenttiryhmiin valitulla urheilijalla. Vierumäen testien ja urheilijahaastattelujen lisäksi valintaperusteena on käytetty aiempaa kilpailumenestystä, syksyn av-testejä ja loppuvuoden taustakartoitusta.

– Alustaviin suunnitelmiin nähden päädyimme tiukentamaan valintaseulaa tässä talenttiseurannan käynnistysvaiheessa. Poimimme mukaan ensimmäisessä vaiheessa vain erinomaisia fyysisiä tai kilpailunäyttöjä antaneet urheilijat.Valitsematta jääneiltä kandidaateilta odotamme selkeitä parannuksia yksilökohtaisilla osa-alueilla kevään aikana. Annamme edelleen mahdollisuuden myös lajinomaisiin lisänäyttöihin ennen kuin täydennämme ryhmää kesäkuussa. Niin aikuisten kuin nuorten osalta lisänäyttöjä voi antaa kevään maajoukkueleirien yhteydessä sekä katsastus- ja näyttökilpailuissa, toteavat päävalmentaja Juha Taini ja nuorten ryhmien vastuuvalmentaja Jani Lakanen.

Talenttiryhmiä voidaan täydentää annettujen näyttöjen perusteella jo kevään kuluessa. Täydennykset julkistetaan seuraavan kerran kesäkuun puolivälissä. Jatkossa talenttivalinnat tehdään kauden päätteeksi muiden ryhmävalintojen yhteydessä.

Talenttiryhmä (21–25-v.)
Naiset (3): Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Venla Niemi Tampereen Pyrintö, Marjo Niittynen Koovee
Miehet (3): Oskari Liukkonen Delta, Antti Nurmonen Kalevan Rasti, Jere Pajunen Kalevan Rasti

Nuorten talenttiryhmä (17–20-v.)
Tytöt (1): Elisa Mäkinen Mäntsälän Urheilijat
Pojat (1): Martti Siikaluoma Vehkalahden Veikot
Lisäksi talenttiseurantaan nimettiin Pohjola-ryhmäläisistä Sari Anttonen, Henna-Riikka Haikonen, Sonja Liukkonen, Einari Heinaro, Sami Hämäläinen ja Otto Simosas.

Nuorten huhti-kesäkuun maajoukkueleiritykseen kutsutaan jo valittujen Pohjola- ja talenttiryhmäläisten lisäksi seuraavat urheilijat:
Tytöt: Jannina Gustafsson Tuusulan Voima-Veikot, Essi Hietaoja* Helsingin Suunnistajat, Johanna Hulkkonen Pihkaniskat, Emmi Mähönen* Tampereen Pyrintö, Tuulia Viberg Turun Suunnistajat. (* toukokuun leiri ja mahdollisesti kesäkuun leiri)
Pojat: Miika Arvola Koovee, Mikko Huhtinen Turun Suunnistajat, Jesse Laukkarinen Rajamäen Rykmentti, Toni Saari Vaajakosken Terä.