Hiihtosuunnistuksen arvokisakausi käyntiin

Hiihtosuunnistuksen arvokisakausi käynnistyy keskiviikkona Norjassa Sjusjöenin hiihtokeskuksessa Lillehammerin lähistöllä. Viikon aikana ratkaistaan aikuisten EM-mitalien lisäksi nuorten MM- ja alle 18-vuotiaiden EM-mitalien sekä veteraanien MM-mitalien kohtalo.

Kisaviikko alkaa keskiviikkona käytävällä pitkän matkan kilpailulla. Perjantaina on vuorossa sprintti, lauantaina yhteislähtönä kilpailtava keskimatka ja sunnuntaina viesti.

Suomen joukkueella on vuoden takaisista EM-hiihtosuunnistuksista puolustettavanaan Staffan Tunisin pitkän matkan EM-kullan lisäksi kolme henkilökohtaista mitalia sekä viestipronssit.

Lisätietoja kisajärjestäjien sivuilta.

Suomen joukkueet:

EM-joukkue
Naiset: Liisa Anttila Koovee, Anni Honkimaa Espoon Suunta, Laura Kempas Epilän Esa, Eeva-Liisa Oikarinen Ounasvaaran Hiihtoseura, Hannele Tonna Hankasalmen Hanka, Pernilla Tunis IF Femman, Heli Urpalainen Sonkajärven Pahka. Varalla: Tiia Tallila Valkeakosken Haka.
Miehet: Janne Häkkinen Suunta-Jyväskylä, Petri Kiiskinen Rasti-Pielinen, Teemu Köngäs Puolangan Ryhti, Juho-Matti Taivainen Pellon Ponsi, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi, Staffan Tunis IF Femman. Varalla: Simo Turunen Rasti-Pielinen.

Nuorten MM-joukkue
Tytöt: Eeva-Liisa Hakala Kortesjärven Järvi-Veikot, Milka Leppäsalmi Haapamäen Urheilijat, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Anna Närhi Jämsän Retki-Veikot, Marjut Turunen Rasti-Pielinen, Oona Valkonen Kangasniemen Kalske. Varalla: Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti.
Pojat: Tuomas Kotro SK Vuoksi, Lauri Linnainmaa Kyrös-Rasti, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Tommi Reponen Paimion Rasti, Peter Sundelin Femman, Eero-Matti Vainio MS Parma. Varalla: Lauri Nenonen SK Vuoksi.

17-v. EM-joukkue
Tytöt: Milla Maijala Lapin Veikot
Pojat: Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot, Misa Tuomala Suunta-Jyväskylä.