Pukema Navin valmentajaksi

Suunnistusseura Navi on palkannut päätoimiseksi seuravalmentajaksi Hannu-Pekka Pukeman. Pukema on 28-vuotias rovaniemeläinen ammattivalmentaja, joka toimii tällä hetkellä Lapin suunnistuksen aluevalmentajana ja Suomen Suunnistusliiton hiihtosuunnistusnuorten päävalmentajana (oto).  Tehtävä alkaa 1. syyskuuta 2010. Sopimus on 1 + 3-vuotinen. Suunnistajana Pukema on maajoukkuetason hiihtosuunnistaja (Ounasvaaran Hiihtoseura) ja kansallisen kärkitason tason suunnistaja (Kalevan Rasti).  Työnsä myötä Pukema nähdään tulevaisuudessa Navin väreissä myös urheilijana.

Pukeman vahvuuksia ovat laaja alainen näkemys urheilijan kokonaisvaltaisesta kehittymisestä sekä kaikkien suunnistuslajien hallinnan lisäksi hiihto- ja juoksuvalmennusosaaminen. Valmentamisen lisäksi hänellä on eväitä kehittää seuran valmennuksesta kokonaisvaltaista, jota edesauttaa myös Suomen Suunnistusliiton valmentajakouluttajana toimiminen.

Navin valmennuspäällikkö Mika Ahola on tyytyväinen, että seura sai Pukeman valmentajaksi. – Visiomme on olla suunnistuksen malliseura, jonka toiminnassa korostuu myös korkealaatuinen ja menestyksekäs valmennustoiminta. Haluamme luoda suunnistajille kehityspolun maailman huipulle asti, toteaa Ahola.

Pukema on tällä hetkellä ainut päätoiminen seuravalmentaja Suomessa, joten Navi on rohkeasti ottanut ensiaskeleet suunnistusvalmennuksen profiilin nostamisessa seuratasolla. Nuoret suunnistajat tarvitsevat ammattitaitoista valmennusta ja ohjausta juuri ennen pääsarjoihin siirtymistä.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail